Rakić: Režim planira 17 milijardi evra za Ekspo, a građani plaćaju najviše akcize i najveće cene

Poslanica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić ocenila je da će rebalans državnog budžeta pokazati ekonomski krah Srbije i da će građani nastaviti da plaćaju najviše akcize i najveće cene.
Rakić: Režim planira 17 milijardi evra za Ekspo, a građani plaćaju najviše akcize i najveće cene
Foto: 021.rs
Ona je u intervjuu za list Nova kazala da su plate i penzije građana Srbije najniže u Evropi i dodala da aktuelna vlast nije ispravno odredila prioritete.
 
"Šokantno je da režim planira da potroši 17 milijardi evra za Ekspo 2027, a na listama čekanja nalazi se 68.179 naših građana, od kojih neki na operaciju čekaju više od osam godina", rekla je Rakić.
Upitana šta očekuje od rasprave o litijumu u Narodnoj skupštini, ona je kazala da će opozicija pokušati građanima da ukaže na štetnost projekta "Jadar".
 
Prema njenim rečima, predsenik Srbije Aleksandar Vučić ne treba da prisustvuje sednici pošto nije kompetentan da govori o litijumu.
"Vučić niti je nadležan niti je kompetentan da govori o iskopavanju litijuma, tako da ne postoji osnov da bude pozvan u Skupštinu (...) Ako toliko želi da diskutuje sa narodnim poslanicima, pozivam ga na televizijski duel", navela je Rakić.
 
U Narodnoj skupštini danas počinje rasprava o rebalansu budžeta, nakon koje će uslediti sednica o litijumu koju je tražila opozicija.
  • Michael

    23.09.2024 11:25
    Hmmmm
    Vi ste meni uzeli dvanaest najboljih godina zivota I nikome nista...
  • Deks

    23.09.2024 11:21
    To je kvazi Expo izložba a ne prava Svetska Expo izložba. Svetska Expo izložba se održava svakih 5 godina (npr 2020,2025,2030...), dok tzv specijalizovane Expo izložbe se mogu bilo kada organizovati a nemaju ni ugled ni veličinu kakvu imaju Svetske Expo izložbe. Moto beogradske specijalizovane Expo izložbe bi trebalo da bude "Sport i muzika za sve". Kakvu će to "muziku za sve" Beograd svetu da ponudi, možda turbo-folk?
  • Pero

    23.09.2024 10:48
    Vode pitke ciste vode za decu.
    Kanalizajske precistace da neidu gofna u Dunav.

    Prvo je Rim uradio vodovode I kanale a onda ceste I Amfiteatre za igre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija