Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra: Toplane spremne i ranije - ako bude hladnije

Toplane u Srbiji spremne su za isporuku toplotne energije od 15. oktobra, kada zvanično počinje grejna sezona, objavilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.
Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra: Toplane spremne i ranije - ako bude hladnije
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na sastancima predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike sa direktorima i osnivačima 60 toplana u Srbiji konstatovano je da je obezbeđeno dovoljno energenata i da su remonti u svim toplanama uspešno završeni.
Dodaje se da su predstavnici toplana istakli da bi grejanje u Srbiji moglo da počne i ranije, ako budu postojale potrebe u skladu sa vremenskim prilikama.
U Srbiji 60 gradova i opština ima daljinske sisteme grejanja, a samo njih 16 ili 17 primenjuje naplatu po potrošnji.
  • Milana

    23.09.2024 13:07
    Neko pamti
    Iako većina ima "pileće pamćenje", prošle godine su počeli 3.novembra.
  • Joki

    23.09.2024 12:50
    Fotka je genijalna :-).
  • Mary Poppins

    23.09.2024 12:50
    Komunjarska pravila
    Grejanje treba početi kada je hladno i potrebno, a ne voditi se datumom i početi 15.okt jer je neko tamo pre 80 godina rekao da tada počinje sezona grejanja.
    Ako je potrebno,treba grejati u julu ako je hladno,ali ako je do 15 novembra toplo po 20,22,25 stepeni nema smisla da nas mučite toplim radijatorima i trošku a sebe podsmeh i kritici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija