Vučević: Nabavka borbenih aviona nije u svrhe ratovanja

Premijer Miloš Vučević izjavio je danas da nabavka francuskih borbenih aviona Rafal i drugih odbrambenih sistema nije u svrhe da bi Srbija ratovala protiv nekog.
Vučević: Nabavka borbenih aviona nije u svrhe ratovanja
Foto: 021.rs
Vučević je rekao da je cilj nabavke naoružanja da bi odvratili one koji se naoružavaju, a koje bi to naoružanje mogli da upotrebe protiv Srbije.
 
On je na sednici Skupštine Srbije kazao da će Srbija sa avionima Rafal i MIG-29 koje poseduje, imati još bezbednije nebo.
Premijer je ogovarao šefu poslaničkog kluba "Mi snaga naroda" Branku Pavloviću koji je u raspravi o rebalansu ovogodišnjeg budžeta, kojim je predviđen dodatni novac za vojsku, rekao da zemlje NATO pritiskom na dugme mogu isključiti borbenu opremu koja je kupljena iz njihovih zemalja.
 
To je, po rečima Vučevića, neistina, a nacionalni interes Srbije je da širi broj zemalja sa kojima sarađuje u namenskoj industriji i kupovini naoružanja.
"Imajući u vidu ono što se dešava na Kosovu i Metohiji i u regionu, imajući u vidu da neke države kupuju ozbiljne sisteme, koje mogu da predstavlju opasnost za nas, pre svega HIMARS, mi ćemo morati da imamo adekvatan odgovor i vrlo brzo izaći ćemo sa novim sistemima kojima će Vojska Srbije raspolagati", rekao je premijer.
 
Naveo je da u ratnom vazduhoplovstvu Vojske Srbije ima helikoptera proizvedenih u Francuskoj i da su ključni radarski sistemi proizvedeni u Francuskoj.
 
Po rečima Vučevića, Vlada Srbije razmišlja i o nabavci aviona iz drugih država i da postoje objektivni problemi za takve nabavke iz Rusije i Kine.
  • Nikola

    23.09.2024 17:58
    Konacno! Sada mi je jasno. Ti Rafali su u stvari leteci taxi o kojima je PreCednik govorio. Oni ce da lete od Nacionalnog stadiona i Expo 2027 do Dedinja, Pinka i Skupstine po nase vrle rukovodioce i svece i da ih nose na one Ekonomske Forume na Kopaoniku. Bas ce to ici brzo (da se slucajno ne otrezne od jeftinog vina iz "one vinarije").
  • Nina

    23.09.2024 17:10
    Pa kako ne kupiste Rtg aparate skenere, mamografe,.aparate za magnetnu rezonancu , prosirili liste lekova.........vestačke kukove....
    klime....
    Podugačak je spisak potrebnih i neophodih sredstava za bolnice,škole....
    Tu je zmija u dzepu kandak...

    .
  • Mihajlo

    23.09.2024 16:39
    Nego...
    ... da bi prali pare i omogućili predsedniku vlažne snove kako ima VOJSKU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija