Pavlović (MI): Vidimo šta se stavlja u pejdžere, zamislite šta se može staviti u "Rafale"

Poslanik "Mi - Glas iz naroda" Branko Pavlović izjavio je da ta poslanička grupa neće podržati rebalans budžeta za ovu godinu.
Pavlović (MI): Vidimo šta se stavlja u pejdžere, zamislite šta se može staviti u "Rafale"
Foto: 021.rs
Kako je istakao, najveći deo povećanja koji se odnosi na kapitalna ulaganja namenjen kupovini aviona "Rafal" i izgradnji nacionalnog stadiona, što je, smatra, "neodgovoran primer ulaganja i bacanje para kroz prozor".
 
"Lavovski deo opredeljivanja sredstava za kapitalne investicije u rebalansu budžeta je bukvalno bacanje para kroz prozor. Investicija za kapitalna ulaganja, od 111 milijardi dinara, u najvećem delu primer neodgovornog investiranja, jer više od 48 milijardi dinara ide kao prva tranša za kupovinu aviona 'Rafal' i oko 30 milijardi ide za nacionalni stadion", kazao je Pavlović na sednici Skupštine Srbije na kojoj se pored ostalog razmatra predlog rebalansa budžeta za ovu godinu.
Ocenio je da "Rafali" koji se kupuju nikada neće moći da imaju borbeno dejstvo protiv snaga NATO pakta.
 
"Više od 48 milijardi dinara samo u ovoj tranši potrošeno, a ničemu ne služe za poboljšanje odbrane i bezbednosti Srbije. Niko nam neće isporučiti avion iz NATO pakta koji neće imati u sebi blokadu takvog korišćenja. Vidimo šta se stavlja u pejdžere, pa eksplodira, a zamislite šta se može staviti u 'Rafale'", rekao je Pavlović.
 
On je podsetio i na istorijsko iskustvo drugih zemalja koje nisu dobile rezervne delove za svoje avijacije kada im je bilo potrebno da se suprotstave NATO paktu.
"Mi nemamao drugog neprijatelja i drugoga ko nas ugrođava i radi aktivno na ugrožavanju našeg suvereniuteta i teritorijalnog integriteta osim snaga NATO pakta. Pošto oni pouzdano znaju da 'Rafali' nikada ne mogu da polete protiv snaga NATO pakta, zato i hvale takav naš potez", naglasio je Pavlović.
 
Naveo je i da SAD pozdravlja investiciju Srbije ni u šta.
 
"Direktno kupujemo od države koja je priznala nezavisnost Kosova. Trebalo je da poboljšamo našu avijaciju i kupimo avione duplo jeftinije, bilo ruske, bilo kineske, a to nismo uradili", rekao je on.
 
Pavlović je kazao i da će Srbija školovati pilote da lete na avionima koji ne mogu da polete u slučaju potrebe protiv neprijatelja, a koji neće moći da se prebace da lete na drugoj vrsti aviona, jer je preobuka komplikovana i traje najmanje godinu i po dana.
 
Pavlović smatra da je i izbor gradnje nacionalnog stadiona kao prioriteta u okviru kapitalnih ulaganja "potpuno promašena stvar".
 
"U trenutku kada investirate to podiže BDP, ali sutra ne koristi Srbiji ni za šta, ne donosi nikakv prihod, odnosno moraće da bude dotiran, da bi mogao da funkcioniše. Sve se to radi iz kredita koji će morati da se otplaćuju", rekao je poslanik "Mi – Glas iz naroda".
On je kazao da će ta će ta poslanička grupa podržati izmenu Zakona o finansijskoj pomoći porodicama sa decom.
 
"To je dobar zakon, dobro obrazložen, jedino što je ostalo nedorečeno je neprepoznavanje potrebnih sredstava u ovoj godini u rebalansu budžeta", kazao je Pavlović.
 
On je objasnio da je na to ukazao Fiskalni savet.
 
"Od 1. novembra bi taj izmenjeni zakon trebalo da stupi na snagu, a u rebalansu se ta sredstva ne vide", rekao je Pavlović.
  • Miloš

    23.09.2024 17:17
    U bre brzo kod šefa,težak oblik paranoje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija