U Kraljevu dan posle nesreće u kojoj je stradala porodica pevala Karleuša; šta kaže gradonačelnik?

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić napao je opoziciju na svom Fejsbuk nalogu.
U Kraljevu dan posle nesreće u kojoj je stradala porodica pevala Karleuša; šta kaže gradonačelnik?
Foto: Screenshot (Youtube/Istorijski institut Beograd)
On je napisao, komentarišući saobraćajnu nesreću koja se dogodila u subotu u blizini Kraljeva, da je lokalna opozicija ovu tragediju iskoristila da bi "prikupljala političke poene", prenosi portal Nova.rs.
 
Terzić je, u objavi na svom nalogu na Fejsbuku, napisao da "lešinari iz kraljevačke opozicije ne biraju situaciju ni način u pokušajima da dođu do političkih poena potvrda je i tragedija koja je u subotu pogodila petočlanu porodicu i njihovu komšinicu".
"Kao što su posle ubistava u školi 'Vladislav Ribnikar' pokušavali da dođu na vlast, tako su i sada smrt troje dece, od kojih je jedno bila beba od samo godinu dana, koristili da prikupe političke poene. Umesto da u subotu uveče isključe muziku, što su uradili svi kraljevački ugostitelji, restorani u kojima su kraljevački opozicionari stalni gosti, su cele večeri puštali glasnu muziku i veselili se. I onda je sutradan, jedan od njih, još pripit od bančenja, glumio zabrinutost i govorio na jednoj opozicionoj televiziji, kritikujući gradsku vlast i održavanje koncerta Jelena Karleuše", napisao je on.
 
Kako kaže, opoziciji ni "predsednik, ni gradonačelnik, ni predsednik opštine, nemaju nadležnosti da spašavaju živote ljudi, a pogotovu ne živote onih koji nisu starosedeoci".
Kako portal Nova podseća, teška saobraćajna nesreća dogodila se u subotu oko 13 časova na putu Raška – Kraljevo kada je, pod još neutvrđenim okolnostima, došlo do sudara vozila Vojske Srbije i putničkog automobila "ford" u kom su bili porodica Lazović – otac, majka i troje dece i njihova komšinica. Stravičnu nesreću je preživela samo nesrećna majka, dok je njih petoro podleglo povredama na licu mesta.
 
Samo jedan dan nakon nesreće, u centru Kraljeva pevačica Jelena Karleuša održala je koncert. Tim povodom, reagovao je predsednik Gradskog odbora stranke Srbija centar u Kraljevu Vladimir Savić, i upitao zašto se, "umesto Dana žalosti organizuje sramotan koncert SNS promoterke".
 
Takođe, na održani koncert u centru Kraljeva reagovao je i Vladimir Marović iz Lokalnog fronta, i rekao je da se "ovde radi o mehanizmu iscrpljivanja javnih sredstava".
  • pitanje

    23.09.2024 18:21
    Ako je opozicija koristila stradanje porodice da bi "prikupljala poene" kako se tacno zove postupak napadanja te iste opozicije uz koriscenje te iste tematike?

    Pevacica da ima nesto morala sama je trebala da odustane od koncerta, ponudi izvinjenje okupljenima uz komentar da je nepirmereno i ponudi obestecenje u vidu koncerta u nekom drugom terminu ukoliko je uopste toliko trazena da peva sta vec peva, ili mozda nije ni njena duznost kao javne licnosti da koristi glavu? Ali moze da koristi glavu i svoj glas za neke prozivke drugih kad to ide nekome odredjenom u korist? Da li sada i razmisljamo po potrebi ili ne moramo uopste da razmisljamo nego ce nam marionetni gradonacelnici objasniti jer jedino oni razmisljaju?

    Kada je u pitanju nesreca poput ove i jedni i drugi i treci naucite da je primereno samo cutati. Ako vec zelite da ponudite to sasvim beskorisno saucesce porodicama, zadrzite se na tome. U takvom slucaju ispadate moralniji nego kad progovorite.
  • Muk i tišina

    23.09.2024 18:19
    Kako možete
    I bilo je Kraljevčana na koncertu? Tako su odali pomen nastradaloj porodici? E, moji Srbi.
  • zztop

    23.09.2024 18:15
    A za izbore mu odgovaraju oni koji nisu starosedeoci , kako to- kako to ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija