Srbija najavila podršku Azerbejdžanu u debati o pogoršanju stanja ljudskih prava u toj zemlji

Azerbejdžan može da računa na podršku Srbije na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE).
Srbija najavila podršku Azerbejdžanu u debati o pogoršanju stanja ljudskih prava u toj zemlji
Foto: Pixabay (ilustracija)
To je poručila danas šefica stalne delegacije Srbije u PSSE Biljana Pantić Pilja uoči zasedanja kojem će biti održana debata po hitnoj proceduri "Pogoršanje stanja ljudskih prava, vladavine prava i demokratije u Azerbejdžanu".
 
Pantić Pilja razgovarala je da ambasadorom Azerbejdžana Kamilom Hasivijem, kome je zahvalila na principijelnom poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.
Sagovornici su se saglasili da je od obostranog značaja nastavak saradnje i podrška delegacija u okviru međunarodnih organizacija, navedeno je u saopštenju Skupštine Srbije.
 
Pantić Pilja, naglasila je da prijateljski odnosi dve zemlje podrazumevaju uzajamnu podršku, na koju Azerbejdžan može da računa na predstojećem zasedanju PS SE, a koju je sa svoje strane potvrdio principijelnim poštovanjem međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.
 
Ona je rekla da je poštovanje međunarodnog prava imperativ koji bi, pre svega, to trebalo da bude za instituciju kao što je PS SE.
Amasador Azerbejdžana izrazio je zahvalnost na podršci i naglasio da Srbija uvek može da računa na punu podršku te zemlje, posebno po pitanju integriteta njene teritorije.
 
Sagovornici su se saglasili da je od obostranog značaja nastavak saradnje i podrška delegacija u okviru međunarodnih organizacija kao i da posebnu pažnju treba posvetiti dodatnom intenziviranju međuparlamentarne saradnje, kao jednom od najznačajnijih načina očuvanja i nadgradnje prijateljskih i strateških odnosa dve zemlje.
  • Nemanja

    23.09.2024 18:37
    Go*no je go*netu blisko.
  • Dule

    23.09.2024 18:36
    (Pojedini) Srbi koji se lože na genocide podržavaju (pojedine) Azere koji se lože na genocide. Ništa novo za srpske radikale. Pilja se sprema i Gazu da negira.
  • Saša

    23.09.2024 17:34
    Nemam pojma
    Nemam pojma o čemu se radi, ali da li ima nekih prolema sa Jermenima? Nacijom koja je prva u prošlom veku iskusila genocid?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija