Vučić će odlikovati predstavnike država koji su glasali protiv Rezolucije o Srebrnici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je svoju ideju o odlikovanju predstavnika pojedinih država.
Vučić će odlikovati predstavnike država koji su glasali protiv Rezolucije o Srebrnici
Foto: AP/Beta
On je potvrdio danas u Njujorku da će odlikovati predstavnike država koje su bile na strani Beograda prilikom majskog usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (GS UN).
 
"Vidim da su neki poludeli negde zbog toga što mi odlikujemo ljude koji su štitili međunarodno pravo i štitili Srbiju. To je naša stvar, to je naš unutrašnji akt i pitanje našeg suvereniteta. Vidim da bi oni to rado da nam zabrane", rekao je srpskim medijima Vučić, koji je u Njujorku povodom 79. zasedanja GS UN.
Pojedini beogradski mediji prethodno su javili da će Vučić odlikovati ambasadora Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilija Nebenzju.
 
"Tu su naravno i Rusi i Kinezi, i Nikaragva i Meksiko i Brazil, Indija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kongo, u zavisnosti od toga kakav je nivo podrške bio", dodao je Vučić.
 
Vučić je rekao da će se danas sastati sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a "sutra ili prekosutra" sa savetnikom predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivenom, za koga je rekao da je "verovatno najmoćnija osoba u SAD" trenutno.
Komentarišući situaciju u svetu, Vučić je kazao da se "stvari ubrzavaju" i da "niko ne priča o kompromisu, već svi pričaju o pobedi".
 
"Mir nam je nasušna potreba. Reč mir nikada nije bila potrebnija, ali posle reči mir svi dodaju ono 'ali'", naveo je Vučić.
 
On je rekao i da je Srbija počela sa uspostavljanjem diplomatskih odnosa sa tri države - Tuvalu, Kiribati i Gvajana.
  • zztop

    23.09.2024 21:34
    Ordendžijo možeš da ih odlikuješ po sobicama i hodnicima u sali skupštine UN-a neš sigurno, a ni trobojku neš više nositi u sali ...
  • odgovor

    23.09.2024 20:48
    Ko je za odlikovanje predstavnika opozicije jer primaju platu da bi se vredno i požrtvovano trudili ko će se više posrati po Srbiji i njenim nacionalnim interesima?

    Lupite minus ako slažete sa predlogom (ujedno provera da saznamo da li botovi razmišljaju ili mahinalno pritiskaju taster).
  • Ђепето Столар

    23.09.2024 20:02
    Има се може се
    Ко написа роман Јадници ? осим што смо им платили сад ће да их одликујемо ,неке савесне државе гласају за не савесну Србију што би рекао покојни Слоба : Мало Морген

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija