Vučić odlikovao ambasadora Rusije pri UN: "Srbiju i Rusiju povezuje prijateljstvo i bratstvo"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je Orden srpske zastave prvog stepena stalnom predstavniku Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasiliju Nebenzji.
 Vučić odlikovao ambasadora Rusije pri UN: "Srbiju i Rusiju povezuje prijateljstvo i bratstvo"
Foto: Instagram (Buducnostsrbijeav)
Vučić je ruskom diplomati orden uručio u Misiji Srbije u UN u Njujorku za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.
 
Predsednik Srbije je Ordenom srpske zastave drugog stepena odlikovao zamenice stalnog predstavnika Rusije pri UN Anu Jevstignjejevu i Mariju Zabolockaju, kojima je takođe uručio priznanja, prenosi Kosovo onlajn.
Uz izraze zahvalnosti, Nebenzja je rekao da su ruske diplomate počastvovane zbog odlikovanja, a posebno zbog toga što im je priznanja uručio predsednik Srbije.
 
"Srbiju i Rusiju vezuju dugogodišnji odnosi, ali i ne samo odnosi, već prijateljstvo i bratstvo. Posmatramo svet sa istih pozicija, branimo iste vrednosti i principe, što se odnosi i na Kosovo i Metohiju", rekao je Nebenzja.
Uz podsećanje na istorijske veze dve zemlje, Nebenzja je poručio da će Rusija biti na strani Srbije u pravednoj borbi srpskog naroda.
 
Narednih dana Vučić će uručiti odlikovanja predstavnicima svih država koje su pomogle Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici.
  • Mi

    24.09.2024 09:25
    Ovaj nosi te metale po avionima smešno vremenom će nositi na svojim nogama i rukama kolko nas je uništio. Šta li će šibicar još da pokaže u UN posle obrtanja zastava i ovog ordenja. Sramota nisko smo pali.
  • Janko

    24.09.2024 08:55
    Drugari, zašto šaljete granate Ukrajini?
  • Voja

    24.09.2024 08:40
    Lente
    Večno ordenje i lente jedni drugima, a u realnosti nula.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija