Martinović razbesneo poslanike u Skupštini, Ćuta bacio Poslovnik u pravcu ministara

Ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović izjavio je tokom u rasprave o rebalansu budžeta, da su poslanici opozicije "neprijatelji zemlje i naroda".
Martinović razbesneo poslanike u Skupštini, Ćuta bacio Poslovnik u pravcu ministara
Foto: Beta/Miloš Miškov
To je izazvalo burnu reakciju predstavnika opozicije.
 
Šef poslaničke grupe Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta u jednom trenutku je ustao i bacio Poslovnik u pravcu klupa u kojima sede ministri.
Martinović je rekao da je bivša vlast ukinula vojni rok sa ciljem da se potpuno onesposobi za odbranu Srbija.
 
Naveo je da je bivši ministar odbrane i član Demokratske stranke Dragan Šutanovac govorio da su oni koji su za vojni rok "ratni huškači i da su počinili zločine, dok je govorio da nema potrebe za vojskom".
Martinović je rekao kako su tada govorili da Srbija ima prijatelje, a da je vojska ukinuta kada je Srbija imala separatizam na Kosovu, da je obaveštajna agencija Bosne i Hercegovine obaveštavala vlast u Sarajevu da se u BiH nalaze džihadisti, u vreme kada se osporava identitet Severne Makedonije i različitih vidova neprijateljstva iz Hrvatske.
 
"Kosovo i Metohija, BiH, teško pitanje S. Makedonije, veliki problemi iz Hrvatske i u takvoj situaciji vi ukidate obavezno služenje vojnog roka i kažete nema potrebe da Srbija ima vojsku. Vi ste bili i ostali dokazani neprijatelji države Srbije, srpskog naroda i građana Srbije. Ni za jotu se niste promenili, samo vam je sada druga tema, sada je tema litijum", rekao je Martinović.
 
Tokom izlaganja ministra poljoprivrede Aleksandar Jovanović Ćuta bacio je Poslovnik u pravcu klupa u kojima sede ministri tražeći povredu Poslovnika.
 
"Vi gazite, ne poštujete ono zbog čega ste ovde. I vi to vrlo dobro znate. A tim smirnim glasom možda smirujete Martinovića, koji ovde besomučno laže i obmanjuje narod. I vi to mirno gledate, baš vas briga, gospođa Ragoš. A pozivate se ovde na neku toleranciju, izgledate vrlo tolerantno. Mi smo navikli od prethodnih radikala da budu tako tolerantni. A ovom ovde koji se zove Aleksandar Martinović, to nije ime i prezime, to je karakterna osobina. To je krpa Aleksandra Vučića, koja je većina vas ovde. Sram vas bre bilo", rekao je Jovanović.
 
Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović rekao je da je predsedavajuća Marina Raguš morala da reaguje kada je Martinović govorio o neprijateljima zemlje i naroda.
 
"Ako ćete da dozvolite ministru Martinoviću ili bilo kome drugom da označava opoziciju neprijateljima zemlje i naroda, onda je to ono što vodi u sukobe. To je nečuveno i bezobrazluk na koji smo od njega navikli, ali nismo navikli od vas da ne reagujete i sramota je koliko ste ovu zemlju ukaljali radikalskim blatom", ocenio je Stefanović.
 
Raguš se potom zahvalila Stefanoviću za "uvrede" koje je izneo.
 
Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević rekao je da ovakva skupštinska rasprava vlast neće odvesti daleko i da ovo nije način na koji se diskutuje u parlamentu.
 
On je rekao da je ministar govorio tako što je vređao opozciju i da opozicija neće "sići u radikalsko blato" da se u njemu valja sa predstavnicima vlasti.
 
"Obukli ste odelo, ali ispod njega viri Šešeljev šinjel i zarđala kašika", konstatovao je Milivojević.
  • Realista

    24.09.2024 20:54
    Resenje
    Kad sjasi ova glib sa vlasti, sve koji su se i ocesali o sns da nastave da zive pod istim uslovima, ali bez protekcija, bar 12 godina... Bar
  • Dex

    24.09.2024 20:45
    @Joca, dok je Čuta i ostali opozicioni "eko talibani" olicenje postenja i morala
  • Izvidjac Futog

    24.09.2024 20:36
    Cinjenica
    Cinjenica je da je vojska ukinuta tada kada je ukinuta.I da su ogromne kolicine naoruzanja tada prodate ili unistene.A i do tada su mnoge jedinice rasformirane pod plastom modernizacije profesionalizacije ili cega god .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija