O izmeštanju Titovog groba i spomeniku Mihailoviću, najmanje o temi Skupštine: Sutra nastavak

Poslanici skupštine Srbije završili su za danas raspravu o rebalansu budžeta, a sednica se nastavlja sutra ujutru u 10 sati.
O izmeštanju Titovog groba i spomeniku Mihailoviću, najmanje o temi Skupštine: Sutra nastavak
Foto: Beta/Miloš Miškov
Iako je na dnevnom redu rasprava o rebalansu budžeta, između poslanika se razvila rasprava o predlogu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića za postavljanje spomenika vođi Ravnogorskog četničkog pokreta Dragoljubu Draži Mihailoviću na Terazijama.
 
Poslanik koalicije Nada (Novi DSS - POKS) Vladimir Đorđević istakao je da je u predlogu rebalansa budžeta napravljen propust jer nisu predviđena sredstva za izmeštanje Kuće cveća u Hrvatsku ili Sloveniju.
Dodao je da su poslanici Srpske napredne stranke (SNS) morali da podrže ideju svog stranačkog kolege i gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i u predlogu rebalansa budžeta predvide sredstva za postavljanje spomenika vođi Ravnogorskog četničkog pokreta Dragoljubu Draži Mihailoviću na Terazijama.
 
Sa druge strane poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović je zamolila kolege da se ostave partizana i četnika i revizije istorije i da to pitanje prepuste istoričarima.
"Ako je najveći problem u Srbiji danas da li će Tito biti u Kući cveća na Dedinju ili treba da se izmesti u Sloveniju, onda se bojim da neozbiljno pristupamo svim otvorenim pitanjima koje Srbija trenutno ima", istakla je Paunović.
 
Dodala je da će SPS podržati rebalans budžeta jer je razvojni i tiče se prosperiteta naše zemlje.
 
Naglasila je i da je druga tačka dnevnog reda koja se odnosi na izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici jako važna.
 
"Predlog je dobar, ali se možda može malo popraviti zbog čega smo i predložili jedan amandman, o čemu ćemo detaljnije pričati kada bude rasprava u pojedinostima", podvukla je paunović.
 
Istakla je da postoji kategorija dece sa smetnjama u razvoju za koju se ostvaruje pravo na pomoć i negu drugog lica od 6.322 dinara.
 
"To je uvećanje u odnosu na dečiji dodatak za njih od 50 odsto koji je predviđen Zakonom. Amandmanom smo predložili da to ipak bude 100 odsto što bi u masi bilo 8.430 dinara", rekla je Punović.
 
Naglasila je da prema podacima Zavoda za statistiku ima oko 4.400 porodica sa decom sa smetnjama u razvoju i da uvećanje od 1200 odsto ne bi značajno uticalo na budžet.
  • Та немојте касти!

    24.09.2024 22:17
    P @ Чуј овога, "друг тита"... "Друг тита" није био сарадник окупатора, већ најгори окупатор Србије икада!
  • P

    24.09.2024 21:53
    P
    To je reseno i nema tog cirkusa premestanje druga Tita. Ostaje tamo gde mu je i mesto samo jos kada bi naucili od njegovih postupaka kako se vodi jedna drzava! Onaj saradnik okupatora...neka ga stave gde oce to govori o njima da bi sutra saradjivali sa bilo kojim okupatorima uz srbovanje jer je izdaja tada veca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija