Orlović ipak nije dostavio pisanu ostavku na mesto dekana FPN, sednica sutra u podne

Profesor Slaviša Orlović nije dostavio pisanu ostavku na mesto dekana Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu.
Orlović ipak nije dostavio pisanu ostavku na mesto dekana FPN, sednica sutra u podne
Foto: Screenshot/Nova S
To i ne bi trebalo da bude tema, pošto je sam njegov izbor na tu funkciju bio nelegitiman, izjavio je za FoNet prodekan FPN Nemanja Džuverović pred sutrašnju sednicu Nastavno-naučnog veća.
 
Orlović je izjavio nedavno za N1 da je on izabrani dekan i da ostaje pri odluci o ostavci, a da je konačna odluka na Nastavno-naučnom veću.
"Mene je izabralo Naučno-nastavno veće, i prema njima imam odgovornost, i moju odluku može da promeni veće", kazao je Orlović.
 
Džuverović je, međutim, rekao da Orlović nije podneo nikakav zahtev i da Naučno-nastavno veće nema ništa na papiru.
"Smatramo i da nemamo šta da raspravljamo o toj ostavci, pošto on nikada nije ni izabran", rekao je Džuverović.
 
Prema rečima Džuverovića, prioritet sednice Nastavno-naučnog veća, koja je zakazana za sutra u podne, trebalo bi da bude rasprava o vršiocu dužnosti dekana. Pojasnio je da bi Savet FPN trebalo da odobri vršioca dužnosti dekana do 30. septembra, kako bi od 1. oktobra mogle da se isplate plate i da Fakultet funkcioniše.
 
"Savet odbija sve apele uprave, mi smo ih molili više puta i pismeno i usmeno, ali oni će zakazati sednicu tek 2. oktobra", naveo je Džuverović.  
 
Aktuelni dekan FPN Dragan Simić nedavno je ukazao na velike probleme i za zaposlene i za studente ako do 1. oktobra ne bude rešena kriza u vezi sa izborom novog dekana, uz napomenu da će na kraju možda o svemu odlučivati neka viša instanca - Ministarstvo prosvete ili sama Vlada Srbije kao osnivači fakulteta.
  • Mary Poppins

    25.09.2024 21:32
    Srpsko blato
    Taj Orlovi je od strane studentkinja proglašen da je seksualni predator jer postoji više pritužbi od studentkinja da ih je seksualno ugrožava,da imaju strah od njih i on je sam trebao(da ima morala) istog momenta da nestane sa fakulteta,a ne da on izigrava žrtvu. Nesređena država srbija daje prostorima svim vrstama manijaka, huligana,lopova,i u ovakvoj srbiji se takav kriminalni ološ naziva elitom,čak i traži da mi normalni građani prihvatimo takav nastran način vrednovanja u društvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija