Šapić: Komunistički režim nije doneo bukvalno nijednu dobru stvar, Tito sprovodio pogubnu politiku

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je za RTS govorio o svom predlogu da grob Josipa Broza Tita bude izmešten iz Muzeja Jugoslavije.
Šapić: Komunistički režim nije doneo bukvalno nijednu dobru stvar, Tito sprovodio pogubnu politiku
Foto: Screenshot (Youtube/N1)
"Komunistički režim srpskom narodu nije doneo bukvalno nijednu dobru stvar", smatra Šapić i ocenjuje da je Tito sprovodio politiku pogubnu za srpski narod, ukazujući da problem Kosova i Metohije nije nastao juče ili pre pet ili deset godina.
 
"Moje mišljenje je da on ne treba da počiva na tom mestu. Ne treba da ga, kako kažu, rasipamo, prekopavamo njegove kosti, treba da se zna gde se nalaze, jer mi nismo varvari, ne kao što je urađeno generalu Dragoljubu Mihailoviću, nego recimo poput Španaca, koji su nakon 44 godine ekshumirali generala Franka, prebacili su ga na normalno groblje", kaže Šapić za RTS.
Na konstataciju da je predsednik Aleksandar Vučić izjavio da je Josip Broz deo istorije Srbije i Jugoslavije, i da grobnica neće biti izmeštena, gradonačelnik je rekao da očigledno imaju različita mišljenja i da će Vlada Srbije pre da posluša Vučića kao najvećeg autoriteta, nego njega.
 
Govoreći o predstojećoj proslavi 80. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, Šapić je rekao će ona biti proslavljena kako treba, da je srpski narod antifašistički, a da je Crvena armija oslobodila glavni grad, uz pomoć uglavnom partizana.
"Ja nemam problem sa partizanima. Važno je da je Beograd oslobođen. Važno je da nacisti i fašisti nisu pobedili. Srpski narod je platio veliku cenu u Drugom svetskom ratu", rekao je Šapić.
 
"Moji i njegovi (Vučićevi) pogledi, barem o onome što smo do sada razgovarali, suštinski se ništa ne razlikuju o tom periodu, a sad ova stvar, pa ne možemo svi isto da mislimo", dodaje Šapić.
  • Pićuka

    26.09.2024 17:39
    Zmaj od Noćaja je prirodno pametniji od ovog "doktora". Zreo je za Pink-ovu elitu.
  • Rile

    26.09.2024 16:36
    Tesla
    Pored ovog i sličnih Tesla ne bi imao šanse.
  • Slavica

    26.09.2024 14:43
    Šapić
    Ko si ti da premetaš grobove i spomenike pa neka su i prazni to je simbol od trideset i nešto godina koji je zaslužio da bude tu kada vi budete vladali i stvorili onoliko fabrika mostova pruga puteva škola stambenih stvorili poljoprivredne otkupne stanice stvorili stočni fond uposlili i seljake i radnike onda se javite još 50godina da radite ne možete ni Srbiju da podignete ni razvijete a kamoli 6puta veću državu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija