Policajci iz Priboja osuđeni na kućni zatvor zbog pevanja "Oj Pazaru, novi Vukovaru..."

"Oj Pazaru, novi Vukovaru, Oj Sjenice, nova Srebrenice", reči su pesme zbog koje su dvojica policijskih službenika osuđena na kaznu kućnog zatvora.
Policajci iz Priboja osuđeni na kućni zatvor zbog pevanja "Oj Pazaru, novi Vukovaru..."
Foto: 021.rs
Oni se terete za krivično delo "izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti", piše Vreme.
 
Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obavestio je javnost da je u ponedeljak Viši sud u Užicu okončao sudski proces vođen protiv policijskih službenika iz Priboja, piše portal 020 media, prenosi Vreme.
Policajci su optuženi da su krajem decembra 2021. godine "na porodičnom slavlju pevali pesme neprimerenog sadržaja kojima se izaziva mržnja i netrpeljivost prema pripadnicima islama", smatra Mešihat Islamske zajednice, navodi ovaj medij.
 
Sada je Viši sud u Užicu doneo prvostepenu presudu kojom su dvojica policijskih službenika iz Priboja - Z.D. i P.M. proglašeni krivim za krivično delo "izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti", shodno članu 317 Krivičnog zakonika.
Policajci su osuđeni na kaznu kućnog zatvora u trajanju od šest meseci, uz primenu mere elektronskog nadzora.
 
Mešihat Islamske zajednice u Srbiji smatra da je pomenuta presuda Višeg suda u Užicu pozitivan korak u pravcu vraćanja i jačanja poverenja u pravosudne organe Srbije.
 
Iz Mešihata navode da je presuda "ohrabrenje za sve Bošnjake, posebno one koji žive u Priboju, a koji su opravdano osećali zabrinutost i uznemirenost nakon sličnih događaja tokom 2021/22. godine i ubistva Bošnjaka od strane policijskog službenika 2023. godine", piše ovaj medij.
  • poznato

    26.09.2024 21:43
    Poceli su. Zato su isutirani iz bivsih republika od svojih komsija.
  • /

    26.09.2024 21:32
    /
    a jel, nije genocid
  • Buki

    26.09.2024 16:38
    Malo
    Malo su dobili za razbijanje jedinstva Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija