Šapić zvanično podneo inicijativu da Draža Mihailović dobije spomenik u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podneo je zvaničnu inicijativu da se Dragoljubu Mihailoviću podigne spomenik u parku Terazijska terasa, saopštio je Beoinfo.
Šapić zvanično podneo inicijativu da Draža Mihailović dobije spomenik u Beogradu
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Šapić je inicijativu podneo Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Beograda.
 
"Inicijativu sam podneo jer smatram da čovek kome su dve od najvećih sila u borbi protiv fašizma i nacizma, SAD i Francuska, dodelile najviše državno odlikovanje, to zaslužuje", izjavio je Šapić.
Istakao je da je to važno zbog nacionalnog pomirenja i kako ne bi više dolazilo do podela.
 
"Srbija je uvek bila antifašistička zemlja, mi danas treba da se ponosimo što smo imali dva antifašistička pokreta", istakao je Šapić.
"Uveren sam da ova moja inicijativa predstavlja ispravljanje istorijske nepravde, pogotovo zato što se Mihailoviću ni grob ne zna. Mislim da on konačno treba da ima spomenik u Beogradu, i to na dostojanstvenom mestu u centru grada", rekao je Šapić, preneo je Beoinfo.
  • Kole

    26.09.2024 21:53
    Polako
    Ova ideja destabilizuje Srbiju.
  • Braco

    26.09.2024 21:28
    Samo te gledam
    Bio bi red Šapiću da daš ostavku.Ovakva nebuloza da se izdajniku diže spomenik, može doći samo od takvih kao ti.Pod plaštom demokratijecidešu fašiste. Sram da te bude.
  • Boki A

    26.09.2024 21:24
    ŠAPIĆU OSTAVKA
    Sramno da dilemom spomenik saradniku okupatora samo zato što je Srbin.Postahrmo isti kao Hrvati licemerni .Draža bio izdajnik i tu ostaje za vek vekova .Smrt fašizmu....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija