Vučić: Nisam siguran da ću moći da prisustvujem sednici o litijumu zbog obaveza u inostranstvu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da zbog obaveza u inostranstvu nije siguran da će moći da prisustvuje sednici Skupštine o zabrani eksploatacije litijuma koju je tražila opozicija.
Vučić: Nisam siguran da ću moći da prisustvujem sednici o litijumu zbog obaveza u inostranstvu
Foto: 021.rs/ilustracija
Dodao je da je "spreman da dođe, kad god ga pozovu" na sednicu parlamenta o Kosovu koju je takođe tražila opozicija.
 
Vučić je 20. septembra u izjavi novinarima kao "imbecilan, nepismen i glup" ocenio predlog za izmenu zakona kojom se traži zabrana istraživanja i eksploatacije litijuma i bora.
Deo opozicije je taj predlog predao Skupštini 10. septembra uz zahtev za vanrednu sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o tome.
Predsednica Skupštine Ana Brnabić nije još uvek zakazala dve tražene vanredne sednice o litijumu i Kosovu, a danas je ocenila da je "amaterska" opozicija predložila da se sednice vanredne, iako je vanredna sednica o rebalansu državnog budžeta sada u toku do ponedeljka, a dan kasnije, 1. oktobra, po zakonu Skupština ulazi u redovno zasedanje.
 
Brnabić je danas rekla i da je veliki broj amandmana na rebalans budžeta razlog što nije sigurna kada će uopšte sazvati sednicu o litijumu i optužila opoziciju da opstruiše rad parlamenta.
 
Poslanik Srđan Milivojević iz Demokratske stranke je odbacio te ocene Ane Brnabić i rekao da je zahtev za sednicu o litijuma predat još 10. septembra, te je imala vremena da je zakaže, i ocenio da se vlast plaši rasprave o litijumu, te zato sednica o tome nije zakazana.
  • Boki

    26.09.2024 22:27
    Pa gde nesta nas hrabisa?Od Vucka ni Pante nema!!!!Bem mu misa…
  • zztop

    26.09.2024 22:15
    Nisam siguran ni da ćeš biti pozvan , sve si reko u loznici ...
  • Vlada

    26.09.2024 22:14
    Znaci Panta ništa pitu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija