Vulin: Republika Srpska je najveći i najznačajniji uspeh srpskog naroda

Republika Srpska je najveći i najznačajniji uspeh srpskog naroda zapadno od Drine u protekla dva veka, rekao je potpredsednik vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin.
Vulin: Republika Srpska je najveći i najznačajniji uspeh srpskog naroda
Foto: 021.rs
To je izjavio na svečanom zatvaranju Dana Republike Srpske u Srbiji održanom u Zrenjaninu.
 
Vulin je, između ostalog, rekao da je "dosta bilo toga da Srbija okreće glavu od svoje Srpske" i da će Srpske u Srbiji i Srbije u Srpskoj biti onoliko koliko to budu želeli Srbi.
Prema njegovim rečima, velika odgovornost je na novim generacijama da sačuvaju Republiku Srpsku.
 
Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić naveo je da su Dani Srpske u Srbiji zajednička manifestacija, kreacija čije postojanje već 12 godina pokazuje i dokazuje "ljubav i povezanost Srba sa obe strane Drine".
"Da je manifestacija značajna govori i činjenica da smo prve godine Republiku Srpsku počeli da predstavljamo u Beogradu, a danas gotovo ne postoji grad u Srbiji u kojem Dani Srpske nisu ostavile svoj trag koji je jasan i vidljiv i odiše prijateljstvom i zajedništvom, a upravo ga je napravio jedan narod, jedna nacija, jedna vera i identitet", rekao je on.
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je istakao da Srbija i Republika Srpska nisu samo geografski blizu, već da su "bliske svim svojim bićem, patriotizmom, zajedništvom i odbrani nacionalnog i državnog interesa i očuvanjem tradicije i kulture srpskog naroda, kao i poštovanja svih drugih".
 
"Ovaj susret koji je u osnovi kulturni prevazilazi te okvire i potvrđuje da Srpska i Srbija imaju razloga da sarađuju i u brojnim drugim oblastima života o čemu smo na današnjem sastanku i razgovarali", kazao je Salapura.
 
Svečanosti zatvaranja "Dana Srpske u Srbiji" prisustvovali su i potpredsednik Vlade Republike Srpske i ministar pravde Miloš Bukejlović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, predsednik Skupštine grada Laktaši Saša Popović, potpredsednik Skupštine grada Laktaši Srđan Blagojević i druge zvanice.
 
U umetničkom delu svečanog zatvaranja održan je koncert grupe "One tri u ogledalu" iz Banje Luke.
 
Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", koju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji organizuje u želji da u sedam dana predstavi kulturu, umetnost, privredu, nauku i prosvetu Republike Srpske, ove godine održana je u 12 gradova u Srbiji: Beoradu, Kragujevcu, Kraljevu, Subotici, Kruševcu, Požarevcu, Novom Sadu, Somboru, Nišu, Vranju, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu.
  • Samo pitam

    27.09.2024 11:07
    Jel' to izjavio dok je slagao onile čudne face u Barabasu od 660.000 € ... ?
  • navijač

    27.09.2024 10:59
    zato si ti naš najveći neuspeh
  • Bljuc

    27.09.2024 10:50
    Imaju Srbi jednu odličnu poslovicu za ovakve: "Čega se pametan stidi..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija