Brnabić: Trudiću se da danas radimo brže i da završimo sednicu, da bismo zakazali novu o litijumu

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se truditi da parlament radi brže i efikasnije, kako bi sednica na kojoj je tema i rebalans budžeta, mogla da se završi večeras.
Brnabić: Trudiću se da danas radimo brže i da završimo sednicu, da bismo zakazali novu o litijumu
Foto: Beta/Milan Ilić
Dodala je da je cilj da se zakaže nova sednica o zabrani iskopavanja litijuma i bora koju je predložila opozicija.
 
"Ja ću se truditi da danas radimo brže i efikasnije i da pokušamo da večeras završimo ovu raspravu i ovu sednicu, da bi zakazali sledeću, a to je ta večna tema o litijumu. 20 godina, zato kažem večna, od kojih 18 (godina) najpozitivnija, a dve najnegativnija", rekla je Brnabić za Radio-televiziju Srbije.
Navela je da se danas nastavlja rad po amandmanima, dodajući da ih je opozicija podnela 146 i da to po skupštinskom Poslovniku znači 14 sati za raspravu.
 
"Opozicija je u pravu kada kaže da je bilo i više, bilo je, ali to znači da zloupotrebljavate institut amandmana da bi kupili vreme za neke druge rasprave. Tu vrlo malo poslanika, koji su predložili taj amandman, govori po amandmanu", ocenila je ona.
Brnabić navodi da, ukoliko opozicija želi sednice o litijumu i Kosovu i Metohiji, mogu da se dogovore da danas skrate raspravu o amandmanima, kako bi  večeras došlo do glasanja, a sednica o litijumu bila zakazana najverovatnije za ponedeljak, pre početka redovnog zasedanja.
 
Kada je u pitanju sednica o Kosovu i Metohiji, Brnabić navodi da je i za nju zatraženo da bude u vanrednom zasedanju, ali da nema problem da se dogovore oko toga da bude u redovnom.
 
Brnabić se osvrnula i na to što 1. oktobra počinje redovno zasedanje parlamenta, navodeći da očekuje da među prvim zakonima bude set zakona o merama Srbije za Kosovo i Metohiju, kao i da bi Vlada Srbije mogla da ih predloži u oktobru ili novembru.
 
Navela je da će tim zakonima teritorija Kosova i Metohije biti proglašena kao područje posebne socijalne zaštite, što će omogućiti veću finansijsku podršku srpskom narodu.
Dodala je i da Ministarstvo pravde radi na formiranju specijalnih tužilaštava koje će se baviti samo "zloupotrebom, kršenjem ljudskih prava, procesuiranjem tih zloupotreba na teritoriji Kosova i Metohiji".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija