Poslanica predložila u Skupštini da Vulin proda automobil i pomogne deci

Poslanica Slavica Radovanović predložila je na sednici Skupštine Srbije da potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin ponudi na licitaciju automobil "mercedes" koji vozi.
Poslanica predložila u Skupštini da Vulin proda automobil i pomogne deci
Foto: 021.rs
Dodala je da novac od njegove prodaje dodeli kao pomoć deci čije su majke stradale u porodičnom nasilju.
 
"Pošto je Vulin rekao da mu je auto dodelila Direkcija za oduzetu imovinu, a zna se da ovakva vrsta auta može biti predmet krivičnog dela organizovanog kriminala, njega ne može da ima običan građanin, to znači da su ljudi, koji se bave oragnizovanim kriminalom, možda u autu vozili ljude koje su kasnije mleli, a danas se njime vozi podpredsednik Vlade", rekla je Radovanović na sednici na kojoj se razmatraju amandmani na rebalans budžeta za 2024. godinu.
Dodala je da Direkcija, koja je tu imovinu dodelila, treba da snosi odgovornost, a Vulina zamolila da, ako je to tačno, stavi auto na licitaciju i da se novac dodeli deci čije su majke žrtve femicida.
"U suprotnom podnesite ostavku jer se ne možete voziti u autu najgoreg organizovanog kriminala i čuditi se zašto vam je zabranjen ulazak u Ameriku", rekla je Radovanović.
 
Vulin je, odgovarajući Radovanović, rekao da auto nije vlasništvo predsednika, MUP-a, Ministarstva pravde, suda, već ga dodeljuje Uprava za oduzetu imovinu, a ne Direkcija kako je rekla.
 
"Ovde je pozadina Amerika, najvažnije je što je meni zabranjen ulazak u Ameriku, kome CIA zabrani nema tu šta da se raspravlja", rekao je Vulin.
 
Naveo je da nikoga nije briga da li je CIA u pravu.
 
"Kada je nešto predmet krivičnog dela ne može da se otuđi, to je krivično delo, ne može se otuđiti bez sudske odluke, vi mislite da smo razbojnička banda", rekao je Vulin.
 
On je zamolio Radovanović da ne predlaže "vršenje krivičnog dela, ali da ima pravo da laže".
 
"Molim vas da ne predlažete vršenje krivičnih dela, Uprava je dodelila na desetine, na stotine vozila nevladinim organizacijama, Crvenom krstu, izviđačima, bolnicama, službama za socijalni rad, ali pozadina jeste to što mi je zabranjen ulazak u Ameriku za razliku od vašeg šefa stranke kome je to najveća čast", rekao je Vulin.
 
Istakao je da se borio za svoju zemlju i boriće se i da mu je predstavnik CIE rekao da SAD zna da nije ni ruski agent ni kriminalac, ali da su strateški suprostvaljeni stavovima njegove vlade.
 
Na sednici Skupštine Srbije se raspravlja o 146 amandmana opozicije na Predlog izmena i dopuna Zakona o budžetu i o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.
 
Na dnevnom redu je i Sporazum o međusobnom priznavanju profesionalnih kvalifikacija za medicinske sestre, doktore veterinarske medicine i babice, u okviru Centralno-evropskog sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i o potvrđivanju Ugovora o zajmu za obnovljive izvore energije u sistemima daljinskog grejanja u Srbiji.
 
Takođe, na dnevnom redu, biće i ugovor o garanciji zajma za projekt ugradnje pametnih brojila u Srbiji i Odluka Zajedničkog komiteta Regionalne Konvencije o pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu.
  • zztop

    27.09.2024 15:58
    Mene zanima ko mu sipa gorivo i na čiji račun ...
  • Ko to ne zna

    27.09.2024 15:16
    Miljenik Mire Marković i perjanica JUL-a...
  • Koja

    27.09.2024 15:14
    Ona
    Jadna ne zna da to ne može po zakonu hahaha!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija