Menadžer napao radnice "Jure", gađao ih stolicama

Dve radnice fabrike "Jura" u Leskovcu primljene su danas u Urgentni centar u tom gradu posle incidenta u kom ih je, po navodima njihovih kolega, menadžer iz Južne Koreje gađao stolicama.
Menadžer napao radnice "Jure", gađao ih stolicama
Foto: Screenshot (Insajder)
Kako je potvrdio direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, jedna radnica primljena je oko 9 sati sa akutnom reakcijom na stres.
 
"Radnica (48) ima aritmiju, neurološki nalaz uredan, dobila je terapiju za smirenje", rekao je Dimitrijević.
Dodao je da je druga radnica najverovatnije na odeljenju psihijatrije zbog preživljenog stresa.
 
Po rečima svedoka, incident se dogodio zato što su radnice sedele na stolicama što se menadžeru nije dopalo.
"Rekao im je da je ta pozicija na kojoj rade izmišljena, podigao je koleginice i počeo da baca stolice. One su bile u šoku, a jedna od njih se onesvestila", kazala je jedna od radnica koja je želela da ostane anonimna.
 
Poverenik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Predrag Stojanović rekao je da to nije izolovan slučaj.
 
"Taj Korejac je u više navrata maltretirao menadžere, ovo nije prvi put, pljuvao je jednu menadžerku, slomio joj je telefon, prošlo je možda godinu dana od tada. Ima on te izlive frustracije i besnila. Sad su neke tri žene koje imaju papire od doktora da imaju neko lakše radno mesto, pa su im dodeljene stolice. One su tu sedele i on je došao i krenuo da viče. Jednu od te žene odvezla je hitna, jednu od njih je pogodila stolica, tačnije okrznula je", kazao je Stojanović.
 
Dodao je da su radnice podnele izjavu o incidentu, ali da se boje da podnesu zvaničnu prijavu protiv menadžera.
 
"Žena iz odbora mi je rekla da su napisali izjavu, jedino mogu privatno da ga prijave. Ljudi se plaše. Neće to ništa da se promeni, čak i da ga prijave, to može da ga razbesni još više. Mislim da će da se zataška kao i uvek i ostane samo u krugu fabrike", kazao je Stojanović.
 
Leskovačka policija potvrdila je da im je oko 13 sati prijavljen incident a da će više detalja moći da iznesu posle salušanja svih aktera. 
  • Particulare matter

    27.09.2024 18:38
    Ponovo će da glasaju za Vučića, Putin im je car, protiv su EU i vladavine prava i zakona. Da im postaviš obrazovanog, kulturnog menadžera, oni bi njega tukli.
  • Oh well

    27.09.2024 17:37
    Veseli se, srBski robe.
    "Dostojanstveni i časni" samo u svojim bajkama, dok u stvarnosti - nema poniznijih robova.
    Sve je baš kako treba.
  • Otišao iz Srbije

    27.09.2024 17:21
    Pa glasali su za to
    svi odreda od prve do poslednje radnice i one i njihove porodice za afričku platu i trovačnicu u centru Evrope .

    Ne žalim ih više ikoga ni sekundu.Borio se za bolje sutra trpeo pendreke na protestima protiv pokradenih izbora i suzavce jula 2020 e godine ispred Skupštine jer su nas zatvarali i iživljavali se nad nama.

    Svi ti za koje smo se borili svi ti su ih na dan izbora glasali za 3 crvene i 200 grama kafe.Na dan izbora svi od komšija u Futogu gde sam živeo koji su ih kleli i govorili da su lopovi svi su ih opet glasali na dan izbora.

    Narod u Srbiji i Vojvodini ne žaliti više ikada šta god mu ekspolatatori i lopovi radili.Samo mu reći" narode imaš 5 crvene za sledeće izbore" i to je to .

    I da.Treba ga ekspolatisati jer za bolje nije.Da je za bolje PRESTAO BI DA RADI EKSPLOATATORIMA i oterao bih tamo odakle su došli .

    Za tri dana pretučene radnice vratiće se na posao i ćutati i trpeti .I još 10 puta da ih prebije neko na poslu opet će ćutati i trpeti za 500 eura plate.Takav nam je mentalni sklop.

    Kad sam otišao iz Srbije tek tada sam shvatio da je problem u narodu ne u političarima i belosvetskoj ekslopatatorskoj bagri.Narod to voli.Narod voli da se neko iživljava nad njime i da mu urinira po zdravom razumu za afričke dnevnice.

    Tako je navikao i tu nema leka.

    Lek je pasoš i druga država i drugi narodi .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija