Vučić uručuje odlikovanja predstavnicima država koje su bile na strani Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je u Njujorku da uručuje odlikovanja "predstavnicima država koje su bile na strani Srbije" prilikom usvajanja rezolucije o Srebrenici u GS UN.
Vučić uručuje odlikovanja predstavnicima država koje su bile na strani Srbije
Foto: Screenshot (Instagram/buducnostsrbijeav)
Vučić je danas Orden srpske zastave prvog stepena uručio zvaničnicima Venecuele i Nikaragve, a Orden srpske zastave drugog stepena predstavniku Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 
Venecuela u maju nije bila na glasanju o rezoluciji, Nikaragva je glasala protiv, dok su UAE bili uzdržani.
Vučić je ordenje uručio predstavnicima Nikaragve i Venecuele Eleani Jaoska Pičardo i Hoakinu Albertu Perezu Ajestaranu.
 
"Nikaragva je u UN pokazala izuzetnu posvećenost promovisanju pravih vrednosti multilateralizma i poštovanja međunarodnog prava, čime je dodatno učvrstila naše prijateljstvo i zajedničke interese", napisao je Vučić na Instagramu.
 
On je Venecueli odao priznanje "za odbranu prava, pravde i normi međunarodnog prava, čime Srbija afirmiše i značaj međunarodne saradnje i solidarnosti".
Vučić je potom objavio da je Orden srpske zastave prvog stepena uručio ambasadoru Kube Ernestu Soberonu Guzmanu, a Orden srpske zastave drugog stepena predstavniku Brazila Seržiju Fransau Danezeu.
 
Kuba je u maju glasala protiv rezolucije Srebrenici, a Brazil nije glasao.
 
"Orden koji danas uručujem, simbol je zahvalnosti naše zemlje za odvažnost i nezavisnu politiku Brazila, zemlje naših prijatelja koja svoje suverene stavove ponosno iskazuje, čuvajući integritet najviših postulata međunarodnog prava", napisao je Vučić na Instagramu.
 
"Istorija naroda Srbije i Kube pokazala je koliko cenimo i delimo zajedničke slobodarske vrednosti i tradiciju borbe za pravdu i jednakost. Ovo odlikovanje simbolizuje naš zajednički stav da je diplomatska hrabrost danas od ključnog značaja za postizanje najviših ciljeva", napisao je on.
  • /

    27.09.2024 22:51
    /
    a madagaskar?
    kubi bolje da posalje hranu i odecu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija