Đurić: Ako dođe do istrage Kušnerovih poslova vlasti Srbije će sarađivati sa američkim

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić se oglasio povodom istrage Odbora američkog Senat za finansije o poslovanju firme Afiniti zeta Dionalda Trampa, Džareda Kušnera.
Đurić: Ako dođe do istrage Kušnerovih poslova vlasti Srbije će sarađivati sa američkim
Foto: Beta/AP
Rekao je da će organi Srbije sarađivati sa američkim ako se to bude tražilo.
Kušner planira da gradi hotelski kompleks na mestu Generalštaba u centru Beograda.
 
Đurić je u intervjuu za Glas Amerike odgovorio odrično na pitanje o tome da li je on, dok je bio ambasador u Vašingtonu, imao bilo kakve kontakte ili saznanja o istrazi poslovanja firme Kušnera, zeta bivšeg predsednika SAD Dolanda Trampa, a sada predsedničkog kandidata.
Glas Amerike prenosi da je demokrata Ron Vajden koji predvodi tu istragu naveo u pismu da su zvaničnici Srbije i Albanije prišli kompaniji Afiniti s poslovnim predlozima za ulaganje.
 
Đurić je rekao da o tome niko nije razgovarao s njim.
 
"Ono što mogu je da kažem je da se ne mešam u rad pravosudnih organa, ni srpskih institucija, a kamoli američkih, i ono što mogu takođe da kažem je da Srbija i Sjedinjene Države imaju potpisane sporazume i kvalitetnu saradnju u oblasti pravosuđa", rekao je Đurić za Glas Amerike.
 
Dodao je da je američka agencija za razvoj USAID prethodnih dvadeset godina uložila mnogo u reformu pravosuđa u Srbiji, dodavši da "ako i kada dođe do bilo kakvih pitanja na tu temu, svi srpski organi biće na raspolaganju američkim organima i Srbija će uvek pomoći da se vode istrage".
  • Ivan

    28.09.2024 08:00
    .
    E Tapšaču, ušao si preduboko tamo od nazad gde sunce ne sija, nije ti američko pravosuđe kao naše. Izvući ćeš se jedino ako budeš kaznu dobio ovde da odradiš. Ali ti to već znaš da će biti tako.
  • Презиме

    28.09.2024 07:48
    USAID
    Је организација за пример и похвалу. Наравно да раде и у интересу америчког начина живота али много помажу институцијама цивилног друштва ове земље.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija