Aleksić: Vlast beži od skupštinske debate o litijumu, nema nijedan argument na svojoj strani

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je da vlast beži od skupštinske debate o litijumu zato što nema nijedan argument koji bi po ovom pitanju bio na njenoj strani.
Aleksić: Vlast beži od skupštinske debate o litijumu, nema nijedan argument na svojoj strani
Foto: 021.rs
Aleksić je za televiziju Insajder rekao da je sve što se tiče sednice o litijumu jedno "podlo i nekorektno ponašanje" od strane vlasti.
"Radi se o tome da oni nijednog momenta nisu očigledno bili iskreni da žele da se o tome razgovara. Oni beže od debate o litijumu, jer znaju da nemaju nijedan argument koji bi bio na njihovoj strani kad je u pitanju otvaranje rudnika ili neusvajanje zakona o zabrani eksploatacije i istraživanja ruda litijuma i bora. Ali, zapravo, hteli su ovog puta da iskoriste opoziciju, koja je sama tražila sednicu, i da je predstave kao nekog ko ne želi sednicu o litijumu", rekao je Aleksić.
 
Kako je preneo Insajder.net, Aleksić je kazao da takve optužbe vređaju "zdravu inteligenciju i zdrav razum".
"Dakle, mi smo svojim potpisima tražili sednicu o usvajanju zakona o zabrani eksploatacije i istraživanju litijuma. Ta sednica je trebalo već da bude zakazana. Ona nije zakazala. Nama je rekla da će prvo ići rebalans budžeta, iza toga će ići sednica o litijumu. Sada se sednica o rebalansu budžeta odužila, što se znalo da će tako biti", rekao je Aleksić.
 
On je dodao da se vanredna sednica parlamenta, odnosno rasprava o amandmanima na rebalans budžeta nastavlja u ponedeljak, dok u utorak počinje redovno zasedanje Skupštine Srbije, a da bi sednica o litijumu bila na dnevnom redu pre utorka aktuelna rasprava o budžetu morala je da se završi do nedelje.
 
Aleksić je ocenio da su vladajuće stranke "očigledno svesno odugovlačili" diskusije u parlamentu, i odbacio je tvrdnje da u svemu ima odgovornosti i opozicije, jer su, prema navodima predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, koristili amandmane i replike za nešto što je van teme.
  • Koja

    28.09.2024 07:57
    Hahaha
    Aleksić zvani argument , smisao , znanje hahaha , gotovo je puko si !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija