Novi kriminalni obračun: Ko je Nikola Vavić koji je ranjen u Beogradu?

U pucnjavi u Beogradu u četvrtak uveče na licu mesta zatečen je Nikola Vavić sa vidljivim ogrebotinama kolena, rekao je Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
Novi kriminalni obračun: Ko je Nikola Vavić koji je ranjen u Beogradu?
Foto: 021.rs
Novi kriminalni obračun, poznati akteri - Nikolu Vavića, brata jednog od nekadašnjih vođa navijačke grupe Partizana Aleksandra Vavića kog je policija dovodila u vezi sa trgovinom drogom, policija je pronašla nakon prijavljene pucnjave na Savskom vencu, prenosi Insajder.
 
Iako sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, mlađi Vavić nije hteo da sarađuje sa policijom.
Policiji je u četvrtak pozivom na 192 prijavljena pucnjava kod Belog dvora na Savskom vencu. 
 
Izašli su na teren i na licu mesta zatekli Nikolu Vavića, lice sa dugačkim policijskim dosijeom. On je tvrdio da pucnjave nije bilo, međutim, policija je nakon uviđaja zaključila drugačije.
Dačić je rekao da je ustanovljeno je nepoznato lice za sada pucalo na njega i udaljilo se. Kako je dodao, policija intezivno traga za počiniocem.
 
Vavić nije priveden, a ni trenutno osumnjičeni, a ovaj događaj drugi je slučaj pucanja u njega. Pre sedam godina, nakon masovne tuče ispred jednog kluba na Terazijama u Beogradu, ranjen je u noge. Nikola Vavić ima i poduži sudski dosije. 
 
Naime, osuđen je na tri i po godine zatvora zbog prodaje droge i držanja oružja, ali je 2012.godine amnestiran. Nakon amnestije, nastavio je sa krivičnim delima – već 2014. bio je osumnjičen za ranjavanje šefa obezbeđenja jednog beogradskog splava ali je za to oslobođen, pošto je žrtva povukla prvobitnu izjavu da ga je Vavić ranio. Neke druge žrtve međutim – nisu povukle izjave. U avgustu 2017. u medijima je odjeknuo naslov.
 
"Nikola Vavić pretio mladiću, pa devojku pretukao PIŠTOLJEM. Od siline udaraca NAPUKLA JOJ LOBANJA", glasio je naslov u dnevnoj štampi.
 
Zbog nanošenja teških telesnih povreda dvadesetjednogodišnjoj devojci i njenom dečku, Vavić je osuđen. Ustvari, priznao je krivicu, a tužilac je odlučio da mu, iako je povratnik, dosudi najnižu kaznu - nanogicu na šest meseci.
 
I tako se Nikola Vavić pridružio starijem bratu na spisku pojedinaca kojima su nadležni godinama gledali kroz prste. Aleksandrom Vavićem Insajder se bavio u serijalu "Nemoć države" 2009. godine, posle ubistva navijača Brisa Tatona. 
 
Kako je tada otkriveno, protiv Aleksandra, tadašnjeg vođe partizanove navijačke grupe Alkatraz, policija je podnosila brojne krivične prijave koje su tapkale u mestu. I dalje je na slobodi, a poslednjih godina pominje se kao šef grupe koja je u sukobu sa ekipom Veljka Belivuka.
  • Đorđe

    28.09.2024 11:15
    Pravda za Vavića!
  • Miša

    28.09.2024 11:06
    Napukla lobanja , dobio nanogicu .
    Ej Srbijo među šljivama .
  • Suština

    28.09.2024 11:01
    Sprega države, mafije, politike i crkve - dok nama ovcama gori deponija i truje nas, dok nastavnici i vaspitačice štrajkuju zbog niskih plata, dok su poljoprivrednici opet nezadovoljni, dok se završava predaja Kosmeta i dok se zahuktava predaja i trovanje Zapadne Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija