Protest vaspitača danas u podne: "Poniženje je da za nas nema para"

Protest vaspitača najavljen je za danas u podne na beogradskom trgu Slavija.
Protest vaspitača danas u podne: "Poniženje je da za nas nema para"
Foto: Pixabay
Njihovi zahtevi isti su kao i oni koje su, prethodno, pred Vladu Srbije ispostavili učitelji i nastavnici iz osnovnih i srednjih škola.
 
Razlog zbog kog su vaspitači i pomoćni radnici krenuli u protest jeste to što je Vlada povukla svoju ponudu da im poveća platu za 12 odsto.
Predsednica samostalnog sindikata vaspitanja i obrazovanja Bosiljka Jovanović rekla je za N1 da su imali sastanak sa predsednikom Vlade, sa ministrom prosvete i njihovim timovima koji su u vrhu države.
 
"Mi smo izneli naš zahtev za povećanjem od 21 odsto plata u predškolstvu, jer je to samo nivo koji smo mi imali u septembru prošle godine", navela je Jovanović.
Kako je istakla, predsednik Aleksandar Vučić obećao je 5,5 odsto svima.
 
"Na naš zahtev za 21 odsto koji smo obrazložili detaljno i zahtev da se ne delimo, da treba da budemo svi zajedno, jer je svako od zaposlenih u lancu podjednako važan, dobili smo ponudu od 12 odsto svima", rekla je Jovanović.
 
Prema njenim rečima, dva dana nakon toga dobili su hitan poziv da odu u Vladu i informaciju da se povlači ponuda i da u buduće važi samo za vaspitno osoblje.
 
Kao razlog za to su prvobitno naveli da su se pobunili ostali nivoi.
 
"Drugi razlog su naveli da im nedostaje 900 miliona dinara, što je još veće poniženje imajući u vidu sa kojim ciframa se barata", ukazala je ona.
 
Dodala je da je ovo drugi protest u nizu, a da je prvi korak koji su uradili taj da su dopise direktorima predškolskih ustanova u kojima traže da svojim predsednicima sindikalnih organizacija dostave odluke o minimumu procesa rada.
 
Sekretarka samostalnog sindikata vaspitanja i obrazovanja Slobodanka Nikić rekla je da je sledeći korak obustava rada.
 
"To nije naša želja i ne znamo ko nas gura u štrajk", rekla je Nikić za N1.
  • @Trt

    28.09.2024 12:09
    i trrrt, kako dušebrižni i predsedniku blagonaklon narod zna da je predsednik=srbija, jasno je čije je to stanje na računu.
  • SRAMNO

    28.09.2024 10:55
    Jadno
    Svi vide jedni od drugih i traže pate kao da je Država krava muzara.Gospido koji ste na budžetu države za vas ceo život neko zarađuje pate.Radnici nisu primali po 6 meseci plate i nikad nismo čuli da ste se solidarisali sa nama.Država treba da napravi dovoljan broj vrtića da primi svu decu , a ne da dotira privatne vrtiće i rasipa pare.Ko neće da radi u državnim ustanovama...imaju privatnici pa izvolite...Stidite se radničke klase !
  • Salvatore

    28.09.2024 10:29
    ...
    ..ali ima novca za Miraže i Expo 27...jer tu se ugradjuju političari i "podizvodjači"-njihove porodice i podobni...Zato se zida i prave putevi, jer pola se ukrade...Jednog dana će svi oni pobeći a nama ostaju krediti, sa novim marionetama (opet preobraćenim potomcima komunista), i starim okupatorima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija