Sastanak delagacija Srba sa Kosova i Metohije i opozicije danas u Beogradu

Delegacije Srba sa Kosova i Metohije i opozicije počele su danas sastanak u Beogradu na kojem bi trebalo da razgovaraju o novoj strategiji u borbi za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji.
Sastanak delagacija Srba sa Kosova i Metohije i opozicije danas u Beogradu
Foto: Beta/AP
Delegaciju čine Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije (SNV) iz Gračanice, Srpski nacionalni forum (SNF) iz Gračanice, i Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina", iz Kosovske Mitrovice.
 
Njih predvode Momir Stojanović, Slaviša Ristić i Momčilo Trajković.
Na sastanku su, između ostalog, prisutni i predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš i poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.
Učesnicima ovog, kako je navedeno, okruglog stola, biće ponuđen predlog okvira za izradu strategije u borbi za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji.
 
Predstavnici ovih udruženja sa Kosova i Metohije već su se ranije sreli sa akademicima i predstavnicima ProGlasa, kako bi razgovarili o položaju Srba na Kosovu i Metohiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija