VIDEO: Vaspitači na protestu poručili: "Nismo vas tako vaspitali"

Održan je protest vaspitača koji su se okupili na Trgu Slavija zbog oduke Vlade Srbije da povuče svoju ponudu za povećanje plata za 12 odsto.
VIDEO: Vaspitači na protestu poručili: "Nismo vas tako vaspitali"
Foto: Screenshot (N1)
Poruka na velikom transparentu glasila je "Nismo vas tako vaspitale".
 
Predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije Bosiljka Jovanović izjavila je da je taj sindikat na prvim pregovorima u Vladi Srbije izneo zahtev o 21 odsto povećanja zarada zaposlenima u predškolskim ustanovama, što je nivo povećanja koji je bio 2023.
Vlada Srbije je na sastanku 18. septembra predložila povećanje zarada od 12 odsto svim zaposlenima u predškolskim ustanovama, ali je to ubrzo porekla, dodala je ona.
 
 
"Samo dva dana nakon njihovog predloga, oni su nas pozvali i rekli kako su se preračunali i da taj njihov predlog nije moguće ostvariti, a potom su ga vratili na isti nivo kao i za sve ostale radnike u obrazovanju", rekla je Bosiljka Jovanović.
"Nezadovoljni smo uslovima rada, pored plata i brojem dece u grupama. Postoji mnogo stvari koje nas muče, među kojima su i male plate. Mnogi roditelji su upućeni, imamo podršku. Uz nas su. Došla sam iz Pančeva da vratimo dostojanstvo profesiji. Poruka je da nas konačno neko čuje", rekla je vaspitačica Sandra Despotović za N1.
 
Vaspitačica Ružica Beč rekla je da je ona za totalnu obustavu rada. 
 
"Ministarka da da ostavku, ako ne želi da se bavi ovim stvarima. Bilo bi dobro da dođe mlad čovek, koji će znati šta je obrazovanje. Kada su u pitanju kampanje - obrazovanje smo, a posle spadamo u socijalu. Pokušavaju da nas razjedine i potrudićemo se da do toga ne dođe", poručila je Ružica Beč.
 
  • Koja

    28.09.2024 16:47
    Ove je ulica vaspitavala zato nemaju poštovanja.
  • Miksatov

    28.09.2024 16:40
    Daće im 5% povećanja 2025 e
    godine nakon "nove godine " ostalo će im Momirović i Vučić objasniti na udarnom tv terminu sa parizerom od 1.8 eura i jajima od 10 dinara nakon odgledane Farme ,Parova i Zadruge kako da prežive sa tih 5% povećanja plate do sledećeg meseca i ućutaće se i vratiće se na posao .

    Poješće ministar ekonomije još jedan sendvič sa parizerom od 180 dinara 100 grama i majonezom 45 dinara za 100 grama u večernjem dnevniku i to je to .

    Mada glasali su za to i tapšali im na mitinzima pred izbore svi do jedne i ne žalim ih više ni sekundu . Ni milisekundu . I opet će im tapšati za sledeće izbore svi do jedne .

  • Baka

    28.09.2024 16:39
    Roditelj
    Vaspitači su bili roditelji moje dece dok smo muž i ja radili. Izrasli u dobre i vredne ljude. Vaspitači su nam pomogli u tome. Hvala svima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija