Vlada pozvala sindikate obrazovanja i predškolskih ustanova na sastanak 1. oktobra

Predstavnicima reprezentativnih sindikata obrazovanja i sindikata zaposlenih u predškolskim ustanovama danas je stigao poziv da dođu na sastanak u Vladu Srbije u utorak, 1. oktobra, u 13 časova.
Vlada pozvala sindikate obrazovanja i predškolskih ustanova na sastanak 1. oktobra
Foto: 021.rs
U pozivu koji je sindikatima upućen iz kabineta Ministarstva prosvete navodi se da će sastanku prisustvovati premijer Miloš Vučević i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.
 
Predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije Bosiljka Jovanović potvrdila je za Danas da su poziv dobili mejlom, koji je stigao sedam minuta nakon početka današnjeg protesta članova ove sindikalne organizacije.
Podsetimo da su prethodno reprezentativni sindikati obrazovanja – Sindikat obrazovanja Srbije, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, GSPRS "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti Srbije, najavili da će članovi njihovih glavnih odbora i predsedništava doći ispred Vlade u utorak, 1. oktobra.
 
Najavili su da će u podne održati konferenciju za medije i čekati do kraja radnog vremena da ih primi Vučević.
Ova četiri sindikata su takođe donela odluku da njihovi članovi u sredu, 2. oktobra, u potpunosti obustave rad u školama, dok u predškolskim ustanovama neće biti prijema dece.
 
Za isti dan najavljen je protest u Beogradu ispred Skupštine Srbije, nakon čega je planirana protestna šetnja do sedišta Vlade u Nemanjinoj ulici.
 
I sindikati zaposlenih u predškolstvu i oni koji predstavljaju prosvetne radnike nezadovoljni su ponudom države da od 1. januara 2025. poveća plate nastavnicima i vaspitačima za 12 odsto, a svima ostalima za osam procenata.
 
Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je pre nekoliko dana rekla da je država ponudila koliko je mogla i da više od toga nema.
  • NEKO

    28.09.2024 20:27
    Ne
    Idite, opet će vas za...ati.
  • Protest na stadionu!

    28.09.2024 20:15
    Prosvetari, idite na stadione!
    Za stadione ima a za prosvetari nema????

    Nista, onda neka roditelji idu sa decom da trce po stadionima umesto u skolu jer para za prosvetari koji podižu nove generacije. Sram vas bilo! Imaćete roštilj majstore Grčiće i u školama jer normalan prosvetni radnik neće hteti da bude ovako ponižavan.
  • zztop

    28.09.2024 19:53
    Samo uđi u moje dvore reče pauk muvi , hahahahaha ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija