Zakazana sednica Skupštine Srbije o litijumu

Sednica Skupštine Srbije o litijumu održaće se u ponedeljak, 30. septembra.
Zakazana sednica Skupštine Srbije o litijumu
Foto: 021.rs
Kako javlja N1, sednica će početi u 14 časova.
 
Ovo će biti treće vanredno zasedanje, na zahtev 86 narodnih poslanika iz opozicije.
Deo opozicije u Srbiji je Skupštini 10. septembra predao predlog izmene zakona kojom se traži zabrana istraživanja i eksploatacije litijuma i bora. Inicijativu opozicije su podržali Savez ekoloških organizacija Srbije i udruženje "Ne damo Jadar", koji su organizovali proteste protiv iskopavanja litijuma.
 
Inicijativu je podržao i opozicioni pokret "Kreni-promeni" koji nema predstavnike u republičkoj Skupštini.
Prethodnih dana je bilo neizvesno da li će do sednice doći.
 
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije da je "vrla, amaterska" opozicija predložila da se održe vanredne sednice o litijumu i o Kosovu, iako se vanredna sednica koja je u toku završava u ponedeljak u ponoć, pa je pitanje "koliko zaista žele da se o tome raspravlja".
 
Međutim, poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je da "nema nikakve šanse" da se ne održi sednica o zabrani iskopavanja litijuma i bora, koju je predložila opozicija.
 
Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević je juče rekao da režim Aleksandra Vučića pokazuje "paničan strah od sednice o litijumu i da te sednice neće biti".
 
"Bilo je očigledno da režim Aleksandra Vučića, vođe Rio Tinto koalicije, pokazuje paničan strah od sednice o litijumu i da te sednice neće biti, jer oni jednostavno nemaju argumente da se odbrane. Oni na toj sednici ne brane argumente, istinu i zakon, nego brane svoju litijumsku proviziju", rekao je Milivojević za TV Nova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija