ADD: Migracija glasača - opasno mešanje Srbije u izbore u Crnoj Gori

Regionalna akademija za razvoj demokratije (ADD) optužila je vlast u Srbiji da se "opasno meša" u lokalne izbore u Crnoj Gori, u Podgorici i u Kotoru.
 ADD: Migracija glasača - opasno mešanje Srbije u izbore u Crnoj Gori
Foto: Pixabay
Navode da su tamo primećeni aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) u džipovima, kao i autobusi sa glasačima sa duplim pravom glasa iz Srbije.
 
"Reč je o migraciji lažnih glasača sa duplim biračkim pravom iz Srbije. Osim nezakonitih glasača iz Srbije, aktivisti Vučićevog SNS-a su, pre i tokom izbornog dana, vršili pritisak na birače u Podgorici i Kotoru. Ovaj čin predstavlja direktno mešanje u izborni proces u Crnoj Gori i nastavak Vučićeve agresivne politike prema susedima", saopštava ADD.
Dodaju da su "iste nepravilnosti i kriminalne metode već postale uobičajena praksa na izborima u Srbiji".
 
ADD je naveo da je u Crnu Goru iz Srbije, na današnji izborni dan, ušlo 14.000 građana više nego istog dana prošle godine. Ocenjuju da "ovo mešanje predstavlja ne samo narušavanje suvereniteta Crne Gore, već i ozbiljan rizik za regionalnu stabilnost".
"Navedene izborne nepravilnosti dirigovane od strane režima Aleksandra Vučića ozbiljno prete da naruše građanski mir u Crnoj Gori", piše u saopštenju.
 
ADD je pozvao međunarodnu zajednicu i demokratske vlade u Evropskoj uniji da "pomno prate nestabilnu situaciju u Crnoj Gori i reaguju na ozbiljne povrede mira, bezbednosti i demokratskih principa".
  • Nije istina!

    29.09.2024 18:10
    Ma neeeee .... odakle vam to!?
  • B

    29.09.2024 17:39
    Ne razumem
    Šta su lažni glasači?
    CG ima svoje biračke spiskove, ako neko ima pravo glasa onda glasa ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).