Vučević na zboru Krajišnika: I Krajišnici su zaslužni za uspehe Srbije

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je na "Zboru Krajišnika i prijatelja" u Kovilovu da su i Krajišnici zaslužni za sve uspehe Srbije.
 Vučević na zboru Krajišnika: I Krajišnici su zaslužni za uspehe Srbije
Foto: Instagram (Miloš Vučević)
"Mnogo je propatio naš narod u prošlosti, kada su ga drugi terali sa vekovnih ognjišta, ali je ostao stamen i nepokolebljiv u ljubavi prema našoj Srbiji. Mi se ne odričemo Banije, Dalmacije, Like i Korduna, jer je tu autohtoni srpski narod. Ali nismo ni protiv koga i nemamo teritorijalne pretenzije", objavio je Vučević na Instagramu.
 
On je zahvalio Krajišnicima na svoj ljubavi i podršci i dodao da su i oni zaslužni za sve uspehe Srbije i da treba da budu ponosni na to.
"Znam da kažu 'nema raja bez rodnoga kraja', ali Srbija je njihova kuća i gradićemo je zajedno, negujući tradiciju i običaje Krajišnika. Zauvek zajedno za našu Srbiju", naveo je Vučević.
 
 
Zboru Krajišnika i prijatelja prisustvovala je i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković.
"Ovo pokazuje snagu srpskog naroda, želimo da budemo zajedno kako bismo mlađim generacijama pokazali našu tradiciju. Ovim čuvamo naše kulturno nasleđe bez obzira gde živimo", izjavila je Gojković.
 
Prema njenim rečima, "predsednik Vučić zajedno sa Vladom Srbije i Pokrajinskom vladom nikada ne zaboravlja srpski narod gde god da živi, pomažemo rad naših udruženja i na taj način zajedno čuvamo našu tradiciju, srpski jezik i ćirilično pismo".
 
Gojković je zajedno sa Vučevićem obišla izložbu na kojoj su izloženi predmeti iz Muzeja Vojvodine.
  • Koponen

    29.09.2024 18:00
    Koji uspesi? Ja znam samo za poraze...
  • Mica

    29.09.2024 17:57
    Boze
    Mučne li i jadne slike....Dalje ne treba nista reci....
  • MaryPoppins

    29.09.2024 17:47
    "I Krajišnici su zaslužni za uspehe Srbije"
    I Srbija je zaslužna za propast Krajine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).