Kreni-promeni: Izostavljanje Narodne inicijative sa sednice je kršenje Ustava i zakona

Izostavljanje Narodne inicijative protiv iskopavanja litijuma i bora sa dnevnog reda sednice Skupštine Srbije direktno je kršenje Ustava i zakona, ocenio je pokret Kreni-promeni.
Kreni-promeni: Izostavljanje Narodne inicijative sa sednice je kršenje Ustava i zakona
Foto: 021.rs
Navode da je to odgovornost predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić.
 

Narodna inicijativa protiv iskopavanja litijuma i bora, sa potpisima 38.191 građanina, predata je Skupštini Srbije 18. maja 2022. godine.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sazvala je za sutra, u 14 časova, treće vanredno zasedanje parlamenta na zahtev opozicije na kome bi trebalo da se razmatra predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).