Poslanici opozicije: Vlast danima pripremala teren da rasprave o litijumu ne bude

Narodni poslanici opozicionih stranaka rekli su danas u Skupštini Srbije da su prevareni i da je vlast već danima pripremala teren da skupštinske rasprave o litijumu ne bude.
Poslanici opozicije: Vlast danima pripremala teren da rasprave o litijumu ne bude
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da je predsednica skupštine Ana Brnabić na kolegijumu prevarila poslanike rekavši im da prvo mora da se usvoji rebalans budžeta, a da sada krivi opoziciju za to što nema vremena za sednicu o litijumu.
 
"Sve je bila igra od prvog dana. Ne duguje ona nama objašnjenjenje nego građanima koje je pokazala da ne poštuje. Brnabić je 20. januara 2022. rekla da je stavljena tačka na projekt Jadar, da Rio Tinto nema više šta da traži u Srbiji i da je taj projekat završen, da bi se posle dve godine ponovo dosetili nove prevare i 16. jula vratila i to oslanjanjem na Ustavni sud", rekao je Aleksić.
On je ocenio da niko ne veruje u priču Ane Brnabić da se opozicija boji sednice koju je sama tražila.
 
"Rasprave se boje oni koji treba da opravdaju svoje interese direktno suprostavljene interesima države jer Srbija nema ekonomski interes u ovome, interes ima samo Rio Tinto", rekao je Aleksić.
 
Zoran Lutovac iz Demokratske stranke (DS) rekao je da ih predsednica optužuje za opstrukciju, a tri četvrtine vremena sednice o rebalansu potrošili su ministri i poslanici većine.
Dodao je da Brnabić koristi "uličarski rečnik koji ne priliči predsednici" i da ko god da je menja na mestu predsedavajućeg daje drugi ton sednice.
 
Poslanik DS Srđan Milivojević istakao je da "pošto nema sednice biće protesta" i najavio da će u dogovoru sa svim ekološkim udruženjima sledeći koraci biti dogovoreni.
 
"Mi sad treba da verujemo da će Ana Brnabić zakazati redovnu sednicu. Redovno zasedanje počinje sutra, a sednica nije zakazana", rekao je Milivojević.
 
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o predlogu izmena Zakona o litijumu i geološkim istraživanjima "zato što opozicija odugovlači sednicu o rebalansu budžeta".
 
Ona je na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije rekla da su opozicioni poslanici "učinili sve i koristili sve instrumente kako bi odugovlačili raspravu o budžetu".
 
Juče je Brnabić zakazala sednicu o litijumu za danas u 14 časova.
  • Mi

    30.09.2024 16:59
    Treba ove skloniti pod hitno sa vlasti. Izborima kradu pa teško, lažu narod i to teško, što je najgore dadoše strancima šta god hoće čak dižu kredite pa daju a narodu parizer, dva jaja malo li je da ne nabrajam. Nema kopanja i ovi sendvičari sa dve crvene da se urazume svi na ulicu ispred vlade...
  • a ne

    30.09.2024 16:32
    Niste prevareni, vi iz opozicije ste saučesnici.
  • ...

    30.09.2024 16:14
    3/4 vremena su potrosili ministri i sns, ovo se lako moze proveriti. SNS se veoma plasi rasprave o litijumu jer je 90% naroda protiv rudnika litijuma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Protest za sada ostaje u 19 sati

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je da protest ekoloških udruženja ispred Skupštine Srbije ostaje zakazan za 19 sati, kao i da oni ostaju u Pionirskom parku do tada.