Vaso Antić pušten iz pritvora

Vaso Antić, brat nekadašnjeg predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, u petak je pušten iz pritvora.
Vaso Antić pušten iz pritvora
Foto: 021.rs (ilustracija)
Ovu informaciju je za Danas potvrdio advokat porodice Antić, Ivan Ninić.
 
On kaže da su se iscrpeli svi zakonski osnovi da bi se Vasu Antiću produžio pritvor, jer je isteklo 30 dana i saslušani su svi svedoci zbog zbog kojih je Antiću i određen pritvor.
Ivan Ninić navodi da se iz dosadašnjih svedočenja svedoka i priloženih dokaza ne može steći utisak da su tačni navodi krivične prijave koju je podnela Poreska policija i Uprava kriminalističke policije koji sumnjiče Antića za utaju poreza i zloupotrebu položaja službenog lica.
 
"Odbrana će pravnim sredstvima dokazati da je ovo montiran politički proces u kome se politički centri moći i ljudi iz vrha sistema odbrane obračunavaju sa kompletnom porodicom Antić, ne birajući sredstva. Krivična prijava je samo nastavak kontinuiranog zastrašivanja porodice Antić i samog Novice Antića preko njegovog rođenog brata, koji je u ovom procesu kolateralna šteta", kaže Ninić.
Vaso Antić uhapšen je 30. avgusta zbog sumnje da je utajio porez kao i da je zloupotrebio svoj položaj odgovornog lica u jednoj firmi koja je bila u njegovom vlasništvu, a koju je prodao još pre šest godina.
 
On je uhapšen samo nekoliko dana nakon što je Novica Antić pušten iz pritvora u kojem je, zajedno sa svojim saradnikom iz Vojnog sindikata Srbije Predragom Jevtićem, proveo šest meseci.
 
Antić je u februaru uhapšen zbog navodnih zloupotreba u Vojnom sindikatu Srbije, čiji je bio predsednik do momenta hapšenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Protest za sada ostaje u 19 sati

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je da protest ekoloških udruženja ispred Skupštine Srbije ostaje zakazan za 19 sati, kao i da oni ostaju u Pionirskom parku do tada.