Ministarka pravde nazvala poslanike političkim lešinarima

U poslepodnevnom delu skupštine nakratko je došlo do oštre rasprave poslanika opozicije sa ministarkom pravde Majom Popović.
Ministarka pravde nazvala poslanike političkim lešinarima
Foto: Beta (Miloš Miškov/arhiva)
Ona je poslanike nazvala političkim lešinarima nakon rasprave da su žene diskriminisane pri zapošljavanju jer im se postavlja pitanje o planiranju porodice.
 
"Po zakonu o radu su muškarci i žene potpuno izjednačeni i vi to znate. Ovde je ponovo na delu političko lešinarenje sa vaše strane, imputirate neke predloge iako znate da su izjednačena prava", rekla je ministarka.
Reagovala je poslanica DS Dragana Rakić rekavši da je ministarka uvredila poslanike koje su građani birali i plaćaju ih da se bave politikom.
 
"To što njenim ušima ne prijaju neke stvari je njen problem, ali ne može da nam drži lekcije šta ćemo govoriti", rekla je Rakić i ponovila da su žene veoma diskriminisane.
 
Ministarka pravde je potvrdila i ponovila da je rekla kako su poslanici lešinari jer su, kako kaže, govorili "o kostima na Ceru i deci koja će kraće da žive" i da poslanici opozicije "mimo teme negativno govore o vladi i dezavuišu građane".
Poslanik SSP Borko Stefanović uzvratio je da se ne mogu "dezavuisati građani i da bi ministarka kao brilijantan student trebalo to da zna".
 
Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović rekao je da je ministarki dosadno ili se pogubila u državi u kojoj pravda ne postoji.
 
"To kad odete kući možete, ne možete tako sa narodnim poslanicima, jel vam jasno to", rekao je Jovanović, na šta mu je predsednica skupštine zamerila da nije naveo član koji je povređen.
 
Brnabić krši poslovnik diskusijom sa mesta predsedavajuće 
 
Predsednica skupštine Ana Brnabić nastavila je da sa mesta predsedavajuće mimo poslovnika diskutuje, pa je tako ukoliko se niko ne javi za reč komentarisala da poslanici ne žele da govore, a ukoliko se jave govorila da se oni javljaju kao i prethodnih dana kako bi govorili o čemu god hoće.
 
Brnabić je nastavila da komentariše svaki amandman na koji nije bilo diskusije.
 
"Čudom ne mogu da se načudim kako niste odustali u četvrtak i petak nego sad kad smo rekli da neće biti sednice o litijumu svi ste odustali", rekla je predsednica.
 
Na ukazivanje da je povredila poslovnik, Brnabić je rekla da ona ima pravo da komentariše govore i da objašnjava građanima šta se dešava, da je to njen posao.
 
Član 100 Poslovnika glasi da predsednik Narodne skupštine, kada predsedava sednici Narodne skupštine, ako želi da učestvuje u pretresu, prepušta predsedavanje jednom od potpredsednika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Protest za sada ostaje u 19 sati

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je da protest ekoloških udruženja ispred Skupštine Srbije ostaje zakazan za 19 sati, kao i da oni ostaju u Pionirskom parku do tada.