Prognoza za oktobar: Možemo se nadati Miholјskom letu

Vremenska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) najavljuje da će oktobar u većem delu Srbije biti topliji i da se možemo nadati Miholјskom letu.
Prognoza za oktobar: Možemo se nadati Miholјskom letu
Foto: 021.rs
Prvi dan oktobra stiže nam s prilično hladnim i vedrim jutrom, dok će kasnije biti pretežno sunčano i toplije.  Najniža temperatura od 2 do 11 °C, a najviša od 17 do 21 °C.
Prema mesečnoj prognozi RHMZ, to će biti i jedan od najhladnijih dana u oktobru, ali već od sledećeg dana temperature ponovo rastu.
"U celoj Srbiji se očekuje oktobar sa srednjom temperaturom vazduha oko +1 stepen iznad višegodišnjeg proseka. Srednja oktobarska temperatura biće u intervalu od 11 do 14 stepeni. Srednja maksimalna temperatura za oktobar biće od 18 do 21, dok će srednja minimalna temperatura biti od 6 do 10 stepeni. Očekuje se od dva do pet letnjih dana sa maksimalnom temperaturom oko 25 stepeni", navode iz RHMZ.
 
Što se tiče padavina, u većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom oktobra biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku do 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. 
 
Iz RHMZ uvek napominju da je mesečna prognoza orijentaciona i da je poželjno da se koristi uz prognozu za pet dana unapred.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Protest za sada ostaje u 19 sati

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je da protest ekoloških udruženja ispred Skupštine Srbije ostaje zakazan za 19 sati, kao i da oni ostaju u Pionirskom parku do tada.