Svedok na suđenju Belivukovom klanu: Miljković potencirao da "ako nema tela, nema dela"

Na suđenju klanu Belivuk-Miljković za sedam teških ubistava i brojna druga krivična dela, okrivljenog saradnika Srđana Lalića ispitivali su tužioci, sudija i branioci okrivljenih.
Svedok na suđenju Belivukovom klanu: Miljković potencirao da "ako nema tela, nema dela"
Foto: 021.rs (ilustracija)
Tokom ponovljenog suđenja saradnik tužilaštva Srđan Lalić je svedočio znatno sažetije u odnosu na prvo javno svedočenje pre dve godine, kada je ovaj proces prvi put počeo. Govorio je isključivo o krivičnim delima koja se grupi Veljka Belivuka stavljaju na teret, dok je ranije govorio i o ubistvima koja se povezuju sa ovom grupom, prenosi N1.
 
Dok je odgovarao na pitanja, Lalić je pojašnjavao ko je konkretno od okrivljenih bio zadužen za određene poslove tokom izvršavanja krivičnih dela.
Kazao je Lalić i da je ideja za način ubistava žrtava i uništavanje njihovih tela "usitnjavanjem" i mlevenjem u mašini za mlevenje mesa, da bi ih potom prosipali u Dunav, bila optuženog Marka Miljkovića, jednog od dvojice vođa klana.
 
"Moje viđenje je da je Marko Miljković tako odlučio, on je imao dominantan uticaj. On je potencirao da ako ‘nema tela nema dela’ i doživljavao je da ne možemo biti procesuirani ukoliko tako izvršavamo krivična dela“, rekao je Lalić.
 
S obzirom na to da je Lalić u svom svedočenju pominjao i putovanja pojedinih članova grupe u Tursku, Grčku i Španiju, tužilac ga je upitao ko je to finansirao.
"Putovanja je finansirao Radoje Zvicer, a putovalo se radi praćenja i ubistava suparnika grupe. Naročito putovanja u Grčku, zbog četiri ubistva. Što se tiče Španije, prvo smo išli u režiji Miljkovića, a posle je finansirao Zvicer. Išli smo i u Istanbil, i to je plaćao Zvicer", ispričao je Lalić.
 
Potom je rekao i da su se on i drugi članovi grupe sklanjali u kuću advokata Dejana Lazarevića, kada je postojala mogućnost da budu uhapšeni.
 
"Onih kojih se sigurno sećam da su bili u kući Lazarevića, jer smo bili zajedno su Veljko Belivuk, Marko Miljković, braća Budimir – Miloš i Marko, Bojan Hrvatin, Nebojša Janković i Dejan Tešić“, izjavio je on.
 
Zatim je Lalić ponovio da Veljka Belivuka poznaje dugi niz godina, a Marka Miljkovića od 2016. godine kao Veljkovog prijatelja, nakon ubistva Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi. Rekao je da poznaje sve optužene koji sede u sudnici, ali i one koji nisu tu.
 
Podsetimo saradnik Srđan Lalić je u julu 2022. godine sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. Priznao je krivicu i osuđen je na 18 godina zatvora. Njegovo svedočenje, kao i svedočenja još dvojice okrivljenih saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića uz materijal sa "skaj" aplikacije predstavlja ključni dokaz Tužilaštva protiv ovog kriminalnog klana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Protest za sada ostaje u 19 sati

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je da protest ekoloških udruženja ispred Skupštine Srbije ostaje zakazan za 19 sati, kao i da oni ostaju u Pionirskom parku do tada.