Brnabić: Zakon o zabrani rudarenja litijuma je neustavan i štetan

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je da je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima koji je predalo 86 opozicionih poslanika, neustavan i štetan.
Brnabić: Zakon o zabrani rudarenja litijuma je neustavan i štetan
Foto: Beta (Slobodan Miljević)
Ona je gostujući na televiziji Pink kazala da bi usvajanje takvog predloga zakona bilo "devastirajuće" i da bi loše uticalo na privredu.
 
"Zabrana geoloških istraživanja znači zaustavljanje svih projekata u Srbiji. Vi danas ne možete put da izgradite bez geoloških istraživanja. To bi značilo potpuno odsustvo bilo kakve izvesnosti za domaće i strane investitore", rekla je Brnabić.
Prema njenim rečima, taj predlog zakona je neozbiljan i urušava ugled Narodne skupštine.
 
"Mi moramo da razgovaramo o tom predlogu zakona da bi građani shvatili do koje mere je to štetno, besmisleno i sramotno da u bilo kom sazivu Skupštine postoji 86 poslanika koji su to potpisali", izjavila je predsednica Skupštine.
Brnabić je sazvala prvu sednicu redovnog zasedanja za ponedeljak, 7. oktobar i predložila da na dnevnom redu bude Predlog Zakona o zabrani iskopavanja litijuma i bora, koji je predložila opozicija.
  • B

    01.10.2024 13:08
    B
    Izglasace za Litijum znamo to svi i sta onda? Oni su to su sto su da vidimo mi sta smo i od cega smo. Od protesta vajde nema kao i od skupstine jer ni nju nemamo!
  • Samo pitam

    01.10.2024 12:54
    "Brnabić: Zakon o zabrani rudarenja litijuma je neustavan i štetan"

    A ti si relevantna da to proceniš...?
  • odmah cemo

    01.10.2024 11:28
    znati
    Sve neka to napiše i potpiše se sa pečatom ustanove u kojoj je.
    Ovako menja mišljenje na svaka dva dana. Odprilike, kako ustane,ako je lepo spavala onda i misljenje bude lepo(za neke), a ako je boli glava onda mišljenje bude ružno(za neke).
    Misljenje joj se razlikuje i sve je na rekla-kazala.
    Neka napise ako sme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija