Vučić: Sa Šolcom ne pričam o litijumu, konsultujemo se oko svih ostalih stvari

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Ženevi rekao da nije tačno da će se sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom konsultovati pre sednice Skupštine Srbije o litijumu.
Vučić: Sa Šolcom ne pričam o litijumu, konsultujemo se oko svih ostalih stvari
Foto: Beta/Miloš Miškov
Sednica je sazvana za ponedeljak, 7. oktobar, na zahtev opozicije.
 
Vučić je danas u Švajcarskoj prisustvovao proslavi 70 godina od osnivanja Evropske organizacija za nuklearna istraživanja CERN.
Povodom izjave lidera Pokreta "Kreni Promeni" Sava Manojlovića da Vučić pre skupštinske rasprave o litijumu "mora da ode u posetu Nemačkoj i da sa kacelarom Olafom Šolcom ugovori detalje o tome kako će operacionalizacija projekta litijuma izgledati u Srbiji", Vučić je rekao: "Što je tikva praznija, to je bezobraznija".
 
On je napomenuo da se sa Šolcom konsultuje oko "svih ostalih stvari", ali ne o litijumu, da je njegova poseta Nemačkoj ranije dogovorena i najavio da će za mesec dana sa njim posetiti saveznu nemačku državu Saksoniju.
Dodao je da ga do kraja meseca čekaju mnoga putovanja i sastanci - Crna Gora, Dubrovnik, poseta predsednika Turske, odlazak u Hamburg i Berlin, poseta delegacija iz Ekvatorijalne Gvineje, Esvatinija i Somalije.
 
Vučić je nekoliko puta ponovio da su "neke budale uništile" Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu, te da "Srbija neće imati geologe" i da se ne sme pustiti da vladaju "oni koji žele Srbiju da vrate u pećinu", već oni treba da budu u "dubokoj senci".
 
Rekao je da je potrebno veće ulaganje u visoko obrazovanje, naučnike i razvoj nauke u Srbiji, a da je Srbija "dosta izgubila zbog rasprave o litijumu".
  • Ns

    01.10.2024 19:36
    Pričaj
    Nećeš kopati
  • Vlada

    01.10.2024 19:09
    I mi se sad pravimo da ti verujemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija