Da li je "brabus" od pola miliona evra Vulinov? Ministarstvo saopštilo čije je vozilo

Automobil "brabus G klase", za koje je predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić na sednici Skupštine Srbije rekao da je službeno vozilo Aleksandra Vulina, u vlasništvu je Republike Srbije.
Da li je "brabus" od pola miliona evra Vulinov? Ministarstvo saopštilo čije je vozilo
Foto: 021.rs
To je saopštilo Ministarstvo pravde i reklo da to vozilo koristi Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
"U pitanju je vozilo koje je pravosnažnom odlukom Višeg suda u Kraljevu broj spk-Po 436/22 od 11. 8. 2022. godine postalo vlasništvo Republike Srbije. Vlada Republike Srbije je svojim Zaključkom broj 05 broj: 46-7888/2022-1 od 13. 10. 2022. godine odlučila da se Ministarstvo unutrašnjih poslova, Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije odredi za korisnika napred navedenog vozila. Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom proisteklom iz krivičnih dela, koja je organ u sastavu Ministarstva pravde, u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnih dela, ima nadležnost da upravlja i čuva privremeno oduzetu pokretnu i nepokretnu imovinu do donošenja pravosnažne odluke suda o trajnom oduzimanju", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.
Iz Ministarstva dodaju da je Direkcija u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima do sada ustupila na korišćenje veliki broj motornih vozila državnim organima i državnim institucijama kojima su ova vozila bila potrebna za obavljanje poslova iz njihovih nadležnosti.
 
"Između ostalih ova vozila su privremno dodeljivana bolnicama, ustanovama kulture i socijalne zaštite, verskim institucijama a značajan broj je dodeljen i bezebednsnim službama i organima. Ističemo i činjenicu da određene kategorije vozila zbog svoje specifičnosti mogu da koriste samo bezbednosne službe Republike Srbije", saopšteno je iz Ministarstva.
Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić tokom polemike u Skupštini Srbije, upitao je potpredsednika Vlade da li je pomogao jednom ruskom državljaninu da pobegne iz pritvora u Milanu i da dođe do Moskve, pitajući i da li je na taj način dobio "brabus" koji košta pola miliona evra. 
  • sale

    02.10.2024 09:34
    razuma bez
    nije nase, nasli smo!
  • igor_t

    02.10.2024 09:32
    Neko
    02.10.2024 • 07:16
    ?
    I,šta ćemo sad?Kao i uvek do sada, u laži su kratke noge.

    Znaci ta "strasna" opozicija je izmislia nesto sto je sada kao "dokazano" da je laz?
    Jao u pravu ste, evo oprasta se sve ovom kriminalnom narkomanu julovcu i u zdravlje mu zelim da nastavi da jasi takve kao sto si ti.

    Inace ne verujem nista izjavi ministarstva.
  • Hipokrizija

    02.10.2024 09:22
    Juče je bio kod Putina a danas sedi u brabusu. Zašto mu nisu dali ladu nivu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija