Bivši načelnik VBA Stojanović: BIA koja privodi poljoprivrednike - dokaz sve veće diktature

BIA je juče privela poljoprivrednika iz okoline Čačka Slobodana Vidojevića koji je trebalo da bude jedan od organizatora blokade.
Bivši načelnik VBA Stojanović: BIA koja privodi poljoprivrednike - dokaz sve veće diktature
Foto: 021.rs
Njemu su pripadnici BIA prvo pretresli kuću, a zatim su ga priveli.
 
Bivši načelnik VBA Momir Stojanović za Danas kaže da je i sam zatečen ovom vešću, jer ovo apsolutno ne spada u poslove koje BIA treba da obavlja.
 
"Prosto neverovatno zvuči da BIA privodi paore. Ali to je ujedno pokazatelj u kakvoj atmosferi se kao društvo nalazimo. Čovek koji se u ovoj zemlji pita za sve očigledno sve više koristi BIA kao sredstvo represije, jer MUP je mnogo glomazniji sistem, pa ga je teže kontrolisati", kaže Stojanović.
On navodi da se ova vlast oseća uzdrmanom i da će sve više posezati za ovakvim potezima koji imaju za cilj da se zastraši svako ko bi da se pobuni, pa makar to bili i poljoprivrednici.
 
"Što veće korišćenje tajnih službi - veća je diktatura i autokratija. To se kroz istoriju pokazalo kao tačno i svi svetski diktatori su se u poznim godinama vladavine sve više oslanjali na tajne službe. Ovo privođenje poljoprivrednika od strane BIA je poruka. BIA uopšte ne bi smela da radi ove stvari, niti je to u njenoj nadležnosti. Ako je neko i trebalo da obavi nekakve informativne razgovore sa poljoprivrednicima, onda je to policija, ali nije isto kada vam na vrata dođe obična policija i kada vam u kuću upadnu agenti tajne službe", navodi Stojanović.
Stojanović ističe i da je ovo pokazatelj koliko je čitav bezbednosni sistem politički instrumentalizovan u poslednje vreme.
 
"Vojska, MUP, BIA, to su sve službe koje ne bi smele da rade po političkim naređenjima, nego upravo suprotno od toga i to je jasno definisano zakonima. Ali ovde se više niko ne vodi zakonom, već samo onim što je volja jednog čoveka. Vi nigde u zakonu o BIA nećete pronaći da je ovo što su danas uradili njihov posao", naglašava sagovornik beogradskog lista.
 
On kaže da sada već postoji kontinuitet zloupotrebe naše tajne službe.
 
"Delovanje BIA je sve vidljivije i sada već možemo da govorimo o kontinuiranoj zloupotrebi. BIA pravi nekakve spiskove nepodobnih za prelazak granice, privodi ekološke aktiviste...evo sad smo stigli i do toga da privode obične paore. Mislim da je ovo tek početak i da će se ovakve stvari dešavati sve češće, ali je to ujedno i znak da je ova vlast načeta i da je u strahu, međutim još dugo ćemo kao društvo voditi borbu sa ovakvim pojavama", ukazuje Stojanović.
  • Mučenik

    02.10.2024 08:45
    SVE JE OKRENUTO?
    Hapšenje poljoprivrednika od strane BIA, a ne policije je dobar znak da je politika ušla na mala vrata u svim sferama države i života građana, bez stida i pardona. Takođe, jedino kod nas jedan čovek je predsednik, premijer, ministar svih ministarstava (ima ih tačno 31) i pitanje je šta još nije. MUP, BIA, Vojska to su sve službe koje ne bi smele da rade po političkim naređenjima, već po zakonima. Ali ovde se više niko ne vodi zakonom, već samo onim što je volja jednog čoveka.
  • Vojo

    02.10.2024 08:40
    hapsi
    sve koji ruše državu!!!!
  • NS1

    02.10.2024 08:36
    Ovo sto se radi poljoprivrednicima je napredno "cupanje brkova".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija