Ambasada Srbije u Bejrutu: Nema poginulih ni povređeni naših državljana, savet da napuste zemlju

Ambasada Srbije u Bejrutu ponovila je danas preporuku državljanima Srbije u Libanu da napuste tu zemlju.
Ambasada Srbije u Bejrutu: Nema poginulih ni povređeni naših državljana, savet da napuste zemlju
Foto: Beta/AP (Hassan Ammar)
Ambasador Milan Trojanović rekao je za Radio slobodna Evropa (RSE) da među poginulima i povređenima u Libanu nema državljana Srbije.
 
Trojanović je naveo da je u Ambasadi u Bejrutu registrovano oko 115 državljana Srbije i 50-60 članova njihovih užih porodica i da se ta lista ažurira svakog dana.
Prema njegovim rečima, Srbija prati reakciju i akcije zemalja sa većim brojem državljana u Libanu, poput Brazila, Turske, SAD i Francuske koje su savetovale svojim državljanima da dok je otvoren internacionalni aerodrom otputuju iz zemlje.
 
"To isto i mi savetujemo državljanima Srbije", rekao je Trojanović.
Dodao je da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Ambasada Srbije u Bejrutu razmatraju mogućnost evakuacije.
 
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je apelovalo na državljane Srbije u Libanu da se u slučaju potrebe jave Ambasadi u Bejrutu (+961 922 12 56, +9619221257 mail: beirut.dkp@gmail.com) i dostave svoje podatke, lokaciju, kontakt telefon, imena članova porodice, kako bi mogli da budu kontaktirani u slučaju daljeg pogoršanja bezbednosne situacije.
 
Ministarstvo je 30. septembra preporučilo državljanima Srbije koji su u Libanu da napuste teritoriju te države zbog pogoršanja bezbednosne situacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija