Arhiv javnih skupova: Najveći protest prosvetnih radnika u Srbiji, učestvovalo ih je oko 6.200

Organizacija Arhiv javnih skupova saopštila je da je današnji skup prosvetnih radnika u Beogradu bio najveći do sada održan u Srbiji i da je imao oko 6.200 učesnika.
Arhiv javnih skupova: Najveći protest prosvetnih radnika u Srbiji, učestvovalo ih je oko 6.200
Foto: Beta/Milan Ilić
"U današnjoj protestnoj šetnji u organizaciji četiri reprezentativna sindikata učestvovalo je oko 6.200 prosvetnih radnika. To je dosad najveći protest prosvetnih radnika u Srbiji. Metod i izvor procene: brojanje sa vlastitog snimka", navela je ta organizacija na svom Fejsbuku.
Četiri reprezentativna sindikata radnika u prosveti organizovala su danas protest ispred Doma Narodne skupštine i obustavila rad u školama, nezadovoljni pregovorima sa Vladom Srbije oko materijalnog položaja, bezbednosti na radu i drugih problema.
Prosvetni radnici su organizovali i protestnu šetnju od Skupštine do Vlade Srbije, a sa skupa su poručili da neće više ići na pregovore sa Vladom, dok se ne ispune obećanja koja su im u potpisanom protokolu data na pregovorima prošle godine.
 
Prema njihovim rečima, danas je više od 60 odsto škola potpuno obustavilo rad, dok je u više od 90 odsto bio održan neki vid štrajka.
  • Jande

    02.10.2024 19:10
    Neradnici
    Ako misle da vrijede više, neka se okušaju na slobodnom tržištu rada. Potražnja za kvalifikovanom radnom snagom je nikad veća. Ali teško da će ispregovarati radne uslove gdje su neradna tri mjeseca. Bezobrazluk.
  • злица

    02.10.2024 18:14
    !
    Све то виђено ! шетња ниггде неводи .Станите ви као клисурине и не мрдајте ,кад вас се накупи довољно онда ће бити стани пани.ДОКсе не организују сви у једну колону нема вајде.
  • Mikan

    02.10.2024 17:49
    A muzičari?
    A otkuda oni znaju da su to sve bili prosvetni radnici?
    Da li su nosili kartice profesor, nastavnik, tetkica, policajac u civilu, novinar, posmatrač, prolaznik, opozicioni funkcioner, društveni aktivista, ekološki borac, ulični prodavac...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija