MUP Srbije uputio helikopter u Grčku da im pomogne u gašenju požara

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je večeras da je u Grčku uputilo helikopter Kamov Ka-32 sa posadom kao pomoć u gašenju šumskih požara na području Peloponeza.
MUP Srbije uputio helikopter u Grčku da im pomogne u gašenju požara
Foto: Pixabay
Resorni ministar Ivica Dačić izjavio je da je u Grčku upućeno šestoro pripadnika Helikopterske jedinice MUP-a i jedan pripadnik Sektora za vanredne situacije. 
 
"Helikopter MUP-a Srbije sa posadom trenutno je stacioniran na vojnom aerodromu Elefsina u blizini Atine, odakle će, nakon dogovora sa nadležnim organima Grčke, biti upućen radi dejstvovanja na konkretne lokacije zahvaćene požarom",  naveo je Dačić a preneo MUP.
Grčka je aktivirala Mehanizam civilne zaštite EU tražeći međunarodnu pomoć pošto je za 24 časa širom te zemlje izbilo 69 požara od kojih je 18 i dalje aktivno.
U tim požarima izgorelo je više od 6.000 hektara, a najugroženiji je severni deo Peloponeza, opština Ksilokastro u Korintskom regionu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija