"SNS je pregažen kao plitak potok": Dr Milić predstavio svoj novi Pokret za decentralizaciju Srbije

Od lokalne grupe građana, do nacionalnog pokreta koji izaziva SNS za sledeće republičke izbore, tako je predstavljen Pokret za decentralizaciju Srbije, na čijem je čelu niški doktor Dragan Milić.
"SNS je pregažen kao plitak potok": Dr Milić predstavio svoj novi Pokret za decentralizaciju Srbije
Foto: Screenshot (Youtube/Niške vesti)
Na zamerke da je populista kaže "glasajte za ljude u audiju koji se hrane u kafanama na vaš račun" i odbacuje tvrdnje da je blizak vladajućoj stranci. Sa kojim pokretima iz drugih gradova pregovaraju, Milić ne otkriva, jedino kaže da je poslednji razgovor bio u Novom Sadu, piše N1.
 
S jedne strane mnogo stranaka, neke kratkoročne, neke traju još kraće - za po jedne izbore. S druge, brojne analize ko je čiji i sa kojim se ciljem formira. Situaciju na političkom tržištu dodatno komplikuje osnivanje još jednog pokreta čije je sedište u Nišu.
Na lokalnim izborima u Nišu nastupili su kao grupa građana. Samo se sada drugačije zovu i svečano su objavili osnivanje Pokreta za decentralizaciju Srbije ili PODES.
 
Drugačije ime i drugačiji cilj - spremaju se za republičke izbore. Već, kaže Milić, razgovaraju sa predstavnicima tridesetak organizacija širom Srbije, tvrdi da nijedna nije stranka. Takođe, kaže da priželjkuju rezultat kao na niškim izborima, naročito u opštini Medijana.
 
"SNS je pregažen kao plitak potok. Doživeo je brutalan poraz što je dokaz da je narod želeo nešto drugo", kazao je Milić.
Milićev pokret svrstavaju na različite strane, često uz vlast. Za sada u politički život, sasvim izvesno, donosi zabunu i brojna pitanja čiji su, kako su nastali i koliko će opstati.
 
Tvrde da nisu ničiji, a Milić da vlasti zamera bahatost i diskriminaciju proizašlu iz centralizacije, da životne probleme ignorišu dok grade kule i stadione.
 
"Čak bih predložio da se sve ove stvari koje se sada rade zovu super. Super nacionalni stadion, da se zove Super kula Beograd, Super auto-put, jer živimo u vremenu Superhika, gde se od sirotinje uzima i daje bogatima", naveo je Milić.
 
Porede ih i sa Nestorovićevim pokretom, a Milić pominje Tarabiće i "svi Srbi pod jednu šljivu", kaže da će ona biti na Dedinju. Tako ilustruje stav i osnovu pokreta, borbu protiv centralizacije u državi i moći koncentrisanoj kod članova vladajuće stranke.
 
Sa kim će u tu borbu za glasove na sledećim izborima kažu da će se znati narednih meseci.
  • Sonja

    03.10.2024 09:32
    majstorsko
    navlacenje glasaca za jos 1 krug.
  • zoki

    03.10.2024 09:24
    samo napred!
    samo napred! podrška! skinuti trovače, lažove, lajavce, diktatore, izdajice, kriminalce sa vlast!
  • Kameni Jagodina

    03.10.2024 09:06
    Tako bre doktore, ubi nas megalomani ja, umesto vodovoda i kanalizacije pravimo stadione, Spomenike sve pare dado smo strancima a nasa PRIVREDNICI i radnici po ceo dan i mnogi po dva posla da prezive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija