Vučević: Vučić ne treba da prisustvuje sednici o litijumu

Premijer Miloš Vučević je rekao da se Vlada Srbije negativno izajasnila o opozicionom zakonskom predlogu o zabrani iskopavanja litijuma i bora.
Vučević: Vučić ne treba da prisustvuje sednici o litijumu
Foto: Beta (Vlada Srbije/Slobodan Miljević)

On je za Euronews Srbija kazao da je Vlada Srbije takvo mišljenje uputila Skupštini Srbije, gde je za 7. oktobar zakazana sednica o tom opozicionom predlogu zakona.

Izrazio je spremnost da prisustvuje toj sednici i učestvuje u raspravi iako će, kako je naveo, 7. oktobra, tokom dana boraviti u Severnoj Makedoniji.

Dodao je da misli da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne treba da prisustvuje toj sednici jer, kako je naveo, to nije predlog onih koji su tražili sednicu o litijumu.
 
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sazvala je za 7. oktobar sednicu na kojoj će se raspravljati o predlogu opozicije o zabrani iskopavanja litijuma i bora.
 
Na dnevnom redu sednice biće predlog izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 poslanika opozicije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija