Đurić: Muka Srba na KiM je ogromna, Kurti im zagorčava život

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić ocenio je danas da je "muka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji ogromna".
Đurić: Muka Srba na KiM je ogromna, Kurti im zagorčava život
Foto: Screenshot (Youtube/Most TV Zvečan)
On je gostujući na Radio televiziji Srbije (RTS) rekao da svaki sastanak koristi da sagovornicima iz drugih zemalja objasni kakva je situacija na Kosovu i Metohiji i kroz šta prolaze Srbi koji tamo žive.
"Svako od mojih sagovornika je čuo i za Klokot i za Pasjane i za sever Kosova i Metohije i za jednostrane i nekoordinisane akcije Kurtijevog režima. Mi zahtevamo da se Srbima omogući da se vrate na Kosovo kolektivno (...) da mogu da imenuju svog regionalnog komandanta i da srpske sudije i tužioci kojih ima skoro 200 dobiju svoje pozicije u sistemu", naveo je Đurić.
Po njegovim rečima, Beograd vodi mudru politiku i ne reaguje brzopleto na provokacije Prištine.
  • Boeser Wolf

    04.10.2024 09:54
    Brzo djuricu trk u pomoć, tapsanjem da oteraš zle duhove koji su proterali duhove nemanjića sa tih prostora.
    Zahvaljujući tvom gazdi, tim srbima jedino što je preostalo je da odu odatle.

    A i nama srbima koji nismo sa kosova su opcije iste.

    Mogli bi malo da se menjamo da nas tlaci Kurti, a ne sns, da vidimo ko je milostiviji.
  • Ako

    04.10.2024 09:29
    Ako
    im je neko zagorcao zivot to ste vi i vaša srpska lista! Prica o Kosovu je odavno završena jer je postalo Država! Ono sto je Srba preostalo na Kosovu ako žele da zive i rade treba da se povinuju zakonima njihove Drzave Kosovo. Ovo lozenje naroda vise neprolazi jer nas sve preskupo kosta u Srbiji! Mi da placamo i održavamo ih veštački da bi oni samo sedeli i primali novce nikom nista ne plaćajući neide u 21 veku! U ostalom tvoj gazda AV ih je nalozio da izadju iz svih javnih institucija na Kosovu i na razne balvan revolucije koje su dali efekta da još veci broj ode sa Kosova i nista vise! Imam malobrojnu rodbinu na Kosovu koji su odlucili da ostanu i rade kod Albanaca bez ikakvih problema ali pretnje su dobijali samo od srpske liste! Imaju pasoše i lk Kosovske i pristojno zive bez ikakvih ucena!
  • Koponen

    04.10.2024 09:24
    Muka Srba u Srbiji je ogromna. Vučić im zagorčava život.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija