Hil: Litijum otvara ekonomsku budućnost Srbije, ali o tome ipak odlučuje narod

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kristofer Hil ponovio je svoj stav da je iskopavanje litijuma otvaranje ekonomske budućnosti Srbije, ali da na kraju ipak o svemu odlučuje narod u Srbiji.
Hil: Litijum otvara ekonomsku budućnost Srbije, ali o tome ipak odlučuje narod
Foto: Screenshot (YouTube/Insajder)
"Kakav će biti odnos prema litijumu, na kraju će odlučiti građani, ta odluka nije na meni", rekao je Hil novinarima na Fakultetu političkih nauka, gde je prisustvovao obeležavanju 20 godina Centra za studije Sjedinjenih Američkih Država.
 
Prema njegovim rečima, Srbija se definitivno okreće Zapadu, što pokazuje ekonomski, socijalni i politički odnosi.
On nije želeo da odgovori na to kako bi američki predsednički izbori mogli da utiču na Srbiju, dodajući da on ne govori o unutrašnjim pitanjima Srbije, niti unutrašnjim pitanjima SAD.
"Mogu samo da vas uverim da je Amerika zainteresovana za jače odnose sa Srbijom", rekao je Hil.
 
Na pitanje da li bi Rusija mogla da izazove sukobe na Balkanu, Hil je ocenio da Rusija ima pune ruke posle time što je počela konflikt sa Ukrajinom.
 
"Nadam se da Rusija razume da treba što pre da okonča taj rat", naveo je Hil.
  • Voja

    04.10.2024 16:17
    Ovaj nas smatra apsolutnom kolonijom,kao vi ćete odlučivati ali mi ćemo vam reći kako da odlučite!
  • Blah blah

    04.10.2024 16:14
    Da li to znači da odbijanje kopanja litijuma zatvara ekonomsku budućnost Srbije i zašto? Ako je odgovor ne, onda nemamo problem.
  • Lili

    04.10.2024 16:14
    Pa kad odlučuje što nas ne ostavite na miru?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.