U 30 gradova u Srbiji i regionu danas biciklistička vožnja u znak podrške obolelima od raka

Biciklistička vožnja "Daj pedalu ruku" danas će 10. put biti organizovana u 30 gradova u Srbiji i regionu, u znak podrške obolelima od raka.
U 30 gradova u Srbiji i regionu danas biciklistička vožnja u znak podrške obolelima od raka
Foto: 021.rs
Okupljanje u Beogradu biće u 10.30 na Trgu republike, a sama vožnja, koju organizuje Ženski centar "Milica", počeće u 12 sati, preneo je gradski sajt Beoinfo.
 
Biciklisti u Beogradu voziće od Trga republike do Ade Ciganlije trasom: Trg republike - Vasina - Uzun Mirkova - Pjarona de Mondezira - Bulevar Vuka Bojovića - Beton hala - biciklistička staza Sava promenada - Ada, Bici-centar "Markoni".
Gradski Sekretarijat za zdravstvo je u saopštenju naveo da je pružio podršku toj javno-zdravstvenoj kampanji, dodajući da je cilj podizanje svesti društvene zajednice, posebno žena, o značaju skrininga, preventivnih i redovnih pregleda dojki, kao i ranog dijagnostifikovanja i lečenja bolesti.
Istakli su da je cilj i promovisanje zdravih stilova života, naročito sporta, stavljajući akcenat na biciklizam, kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji žena posle operacije raka dojke.
 
"Ova manifestacija, koja je postala sinonim zajedničke borbe protiv raka dojke, okuplja hiljade učesnika, pacijenata, članova porodica obolelih i lekara kako bi zajedno poslali poruku solidarnosti i podigli svest o važnosti prevencije, ranog otkrivanja i lečenja raka dojke", dodaje se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.