Pastor: Nadam se da ćemo naći rešenje za vojni rok, u ovoj formi ga ne podržavamo

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je da "u formi" koja se sad najavljuje, ta stranka ne može da podrži vraćanje obaveznog vojnog roka u Srbiji.
Pastor: Nadam se da ćemo naći rešenje za vojni rok, u ovoj formi ga ne podržavamo
Foto: 021.rs
Istakao je da "ima vremena, jer zakon neće ući u skupštinsku proceduru još neko vreme".
 
"Tim povodom sam razgovarao sa ministrom (odbrane Bratislavom) Gašićem, a to ću uraditi i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, i nadam se da ćemo naći obostrano prihvatljivo rešenje", rekao je Pastor u intervju za današnju Politiku.
On je naveo da je javno rekao, kao i da je to ponovio predsedniku Vlade Milošu Vučeviću, da SVM razume globalne okolnosti i vidi da su neke zemlje vratile služenje vojnog roka, koga nije bilo godinama i decenijama, ali, dodao je, da će to "nesumnjivo dovesti do odlaska onih vojvođanskih Mađara koji imaju dvojno državljanstvo".
 
Na konstataciju da prilikom obilaska završnih radova na Železničkoj stanici u Subotici, greškom nije pozvan, on je uzvratio da ne bi želeo da to komentariše i misli da je ono što je Vučić javno rekao sasvim dovoljno.
"Zahvaljujem mu se na tome što je govorio o ulozi SVM-a i Ištana Pastora, i poslednjih meseci moje malenkosti, u poboljšanju strateških odnosa Srbije i Mađarske", rekao je Balint Pastor.
 
Vučić je, prilikom obilaska završnih radova na Železničkoj stanici, rekao da ona neće biti otvorena sve dok na njoj ne budu i natpisi na mađarskom jeziku, umesto što su sada samo na srpskom i engleskom.
  • hjaoj

    05.10.2024 12:10
    Tatin sin. Prvo je rekao da SVM podrzava (ali samo za vecinsko stanovinistvo); sada je izjavio da SVM ne podrzava; a za koji dan ili nedelju ce reci xxx (stagod je moderno da se kaze).
    Sedi-jedan.
    I jos da dodam: sta cemo sa njegovom nedavnom javnom izjavom pred student(kinja)ma: "no touchy, touchy-just looky, looky"??
    sramota.
  • Sremica

    05.10.2024 12:05
    Naravno
    Da ćeš naći zajedničko rešenje ipak ste vi u koaliciji, zvuci se još brže, jače, bolje! Ljigavi!
  • Zastavnik

    05.10.2024 12:01
    Da, neka idu samo deca politicara iz vladajuce koalicije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.