MUP: Poslanik NPS-a se jeste pozvao na imunitet nakon što je vozio 127 km/h, snimljeno kamerom

MUP navodi je da su netačne tvrdnje iznete u saopštenju NPS u kojem se navodi da se poslanik Narodne skupštine N. M. nije pozvao na poslanički imunitet nakon izvršenih prekršaja u saobraćaju.
MUP: Poslanik NPS-a se jeste pozvao na imunitet nakon što je vozio 127 km/h, snimljeno kamerom
Foto: 021.rs
MUP u saopštenju podseća na to da policijski službenici Uprave saobraćajne policije prilikom intervencija koriste kamere na uniformama koje imaju za cilj da obezbede pravičnost postupanja pripadnika MUP-a, odnosno zaštitu prava građana nad kojim se sprovodi intervencija.
 
Kamere snimaju sve intervencije policijskih službenika, a policajci su dužni da uključe kameru prilikom svake primene policijskog ovlašćenja ili primene mere i radnje, ističu iz MUP-a.
"U okviru procedure provere zakonite primene policijskog ovlašćenja od strane postupajućih policijskih službenika prilikom utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, uvidom u audio i video sadržaj intervencije utvrđeno je da je N.M. rekao policijskim službenicima da je narodni poslanik, kao i da im je prvo pokazao svoju poslaničku legitimaciju, pozvavši se na poslanički imunitet", navodi se u saopštenju MUP-a.
 
N. M. je takođe, kako ističu iz MUP-a, pokušao da izbegne da da svoju ličnu kartu na uvid, koju je pokazao tek nakon insistiranja policijskih službenika, koji su je ugledali među dokumentima.
MUP podseća da je N. M. zaustavljen jer je upravljajući automobilom "BMV" izvršio, kako se navodi, četiri gruba prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.
 
On se kretao brzinom od 127,7 kilometara na čas na delu puta gde je brzina ograničena na 50, i uz to je dva puta izvršio preticanje putničkih vozila preko neisprekidane uzdužne linije, a policija ga je zaustavila nakon što je izvršio preticanje kolone vozila preko isprekidane uzdužne linije.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje da političke partije ne objavljuju dezinformacije i da ne koriste ovakve slučajeve zarad sticanja političkih poena, pogotovo, kako kažu, ne na račun policijskih službenika saobraćajne policije koji su profesionalno i u skladu sa zakonom radili svoj posao.
Narodni pokret Srbije: Naš poslanik se nije pozvao na imunitet, platiće kaznu
 
Narodni pokret Srbije (NPS) naveo je prethodno da je tačna informacija da je njihov poslanik Nenad Milojičić prekršio Zakon o bezbednosti saobraćaja, kao što je to navela policija u svom saopštenju, ali da nije tačno da se pozvao na poslanički imunitet.
 
"Milojičić se nije pozivao na poslanički imunitet, priznao je kršenje propisa, uredno će platiti kaznu za to i snositi odgovornost u skladu sa zakonom zbog prekršaja koji je napravio", navodi se u saopštenju NPS.
 
Iz Narodnog pokreta Srbije dodaju da su se uvek zalagali za odgovornost i da pravila važe podjednako za sve, bez obzira na to da li se neko bavi politikom ili ne, da li je iz redova vlasti ili opozicije.
  • skep

    05.10.2024 16:18
    Jel te kamere na policajcima rade i kad se zaustavi neko blizak vlasti? Ili kad se primaju hiljadarka-dve da se pusti prestupnik?
  • Г

    05.10.2024 16:01
    Г
    Нема за ово имунитет нико нити сме да се позива на исти! Имунитет може бити само у неком политичком смислу неслагања и сл.Закон мора да важи за сваког како за овог тако за обичног грађанина тако и за председника и владајући режим! Тек тада полиција може да поврати делимично поверење у народу као и правосуђе! Без тога...ништа!!!
  • Alex

    05.10.2024 15:58
    Samo platna kazna?
    Jel za sve ovo samo platna kazna?!
    Cirkus država…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija